Всичко за дърводелството
itilien - специалист
Здравейте, доста търсих по сайтовете, обаче нещо не намирам да се продават ето такива шлайфове.
За съжаление дори не знам българското му име - на английски се води oscillating spindle sander

Изображение
bimbaeco - майстор
Зедикус си купи такъв от тука
http://www.rutlands.co.uk/sp+woodworkin ... der+dk2079
Не е сложно да си организираш доставката.
itilien - специалист
Не ми се щеше от там да се купува заради по-голямото тегло, ама щом като няма тука... а като гледам тоя специално не е и много тежък, май не би трябвало да има проблеми с габко
itilien - специалист
Интересно ми е дали е трудно да си направи човек сам цилиндричните шкурки, че като гледам цените им не са много ниски.
EDI - майстор
По едно време се намираха УУДСТАР, но скоро не съм виждал.Сега има на JET - https://www.jettools.bg/21-%D1%88%D0%BB ... 0%BD%D0%B5 =Виж тук как реших проблема - viewtopic.php?t=49265 , без постъпателното движение обаче.Не е зор да се направи, но реших, че не ми трябва.цилиндрични шкурки се намират, но голя Ф и не са евтини.Ползвай самоделните варианти.
ZEDYCUS - майстор
itilien
Не ми се щеше от там да се купува заради по-голямото тегло, ама щом като няма тука... а като гледам тоя специално не е и много тежък, май не би трябвало да има проблеми с габко
Излезе 15 лв доставката до бг. Тогава го взех с дефект(чупена основа) към 40 лири по евтино. Ей тука две клипчета съм качил с него. viewtopic.php?f=18&t=31763&start=60
Шкурки както казва Еди ще са самоделен вариант, като свършат тези с които дойде. Чудя се само дали ще стане да залепя нова шкурка върху изтъркана стара. Или ще натаковаме дявола или той нас. :-D :partyman:
EDI - майстор
Ванка, ти си лесен-вземаш дорник с Ф на барабана и дълъг 30-40 см, навиваш 2, 3 слоя хартия с лепило, после лентова шкурка на спирала с лепило.Като изсъхне си режеш 3 барабана и си готов.Цена стотинки, време 1 ден. :-D :partyman:
ZEDYCUS - майстор
Може да пробвам и тази идея, особено като съм назор някой ден. :-D :partyman:
itilien - специалист
Абе то и аз взех да се замислям за някакво самоделно решение. Не толкова заради парите, които струва тоя горе в английския сайт, колкото заради това, че ми трябва и шпинделен (тъй ще му викам, като не знам как е на български) и плосък. Което значи две машини, а нямам място (ползвам коридора в апартамента). Първата идея, която ми дойде е да ползвам ръчен шлайф на райдер, които имат едно надигащо се капаче над предния вал, който пък е с малък диаметър. Но пък не ми харесва шума, защото комбиниран с шума от прахосмукачката (1400 ватова на каршер) става чудо.
Втория вариант е с дрелката, пусната на ниски обороти. Там пък проблема ми е, че оборотите ми се регулират само с натиска на бутона, нямам връткащо се копче.

Третия вариант да си направя комбинирана машинка с асинхронен двигател. Това е може би най-добрия, ама и най-бавния вариант.

пс. Той мотора на тая машина по-горе бил четков... май още повече ме отказва това.
ZEDYCUS - майстор
Четков е за съжаление. Но пък не е много шумен. А там където е шлайфа шума не ме плаши, плашат ме мечките, че се събуждат вече. :-D :partyman:

Тема "Продават ли се такива шлайфове в БГ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: