Всичко за дърводелството
mavryt4o - майстор
Здравейте майстори. Първо весели празници. Сдобих се с известно количество старо дюшеме 40-50 дъски, което искам да ползвам отново. Дебелината му е 35мм.ще го пусна двустранно до 28 да го изчистя хубаво. Нута и перото са неизползваеми и искам да ги премахна. Идеята ми е да сложа през 8 см два диска на вретеното на фрезата и с един пас да ги челосам двустранно. Според вас ще стане ли по този начин? Ще монтирам и притискачи.
miliad - майстор
Би трябвало да стане.
И една забележка. На циркуляра монтираме дискове, не листа. Многодисков.
пишман_майстор - майстор
mavryt4o написа:
Идеята ми е да сложа през 8 см два диска на вретеното на фрезата и с един пас да ги челосам двустранно.
Как 8см? Един диск отдолу, един отгоре и м/у тях 8см разстояние? Да няма нещо грешка? Как ще се челосат дъски с такова отстояние, като те самите са 3.5 см дебели?
Или става въпрос само за нута и перото , т.е. да се обработят странично дъските?
Тогава има резон и ще стане, само не знам ако са дълги ( щом е дюшеме ) дали няма провисва дъската и да се получи нещо като дъга , въпреки притискачи и т.н.
mavryt4o - майстор
съб апр 18, 2020 3:19 pmпишман_майстор написа:
mavryt4o написа:
Идеята ми е да сложа през 8 см два диска на вретеното на фрезата и с един пас да ги челосам двустранно.
Как 8см? Един диск отдолу, един отгоре и м/у тях 8см разстояние? Да няма нещо грешка? Как ще се челосат дъски с такова отстояние, като те самите са 3.5 см дебели?
Или става въпрос само за нута и перото , т.е. да се обработят странично дъските?
Тогава има резон и ще стане, само не знам ако са дълги ( щом е дюшеме ) дали няма провисва дъската и да се получи нещо като дъга , въпреки притискачи и т.н.
Много правилно си ме разбрал. И мойте притеснения са същите. Няма как по този начин да изправя вече крива дъска.
mavryt4o - майстор
съб апр 18, 2020 3:12 pmmiliad написа:
Би трябвало да стане.
И една забележка. На циркуляра монтираме дискове, не листа. Многодисков.
https://www.google.com/search?q=многоли ... 60&bih=647 това ме е подвел вероятно и хората, които продават не знаят
miliad - майстор
Няма да се изправи. Ще се обреже, калибрира в ширина.
Аз единственият начин за изправяне на дъга който знам, е да я нарежеш на по-къси парчета :-D.
mavryt4o - майстор
Просто не ми се ползваше абрихта че фугите бяха наблъскани с песъчинки и пръст пък са си едни 70-80 метра.....
nikolson - майстор
Режеш до средата и обръщаш от другата страна.
mastodonta - специалист
Това може би ще помогне.

Тема "Много листов циркуляр от фреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: