Всичко за дърводелството
При ремонт на стар гардероб се откърти парче от фурнира.Китосах мястото,изшлайфах и лакирах, но там където се свързват кита и фурнира, започна да се надува самия фурнир.Дали да не впръскам със спринцовка някакво лепило отдолу .Не ми се хвърля мебела има си малко антика в него, апък е и семейна реликва.Как да поправя стореното.Знам , че няма да е съвършенно, но горе-долу да му прилича.Приемам всякакви съвети...
UNIOR - модератор
Трябвало е да изчакаш няколко дена преди да лакираш, за да може самия кит да изсъхне, евентоално да повториш ако има нужда , да изшлайфаш, отнова да изчакаш да изсъхне хубаво, и чак след това да лакираш.
Освен да свалиш лака и да повториш цялата процедура, друго не виждам какво може да се направи.
inkovsv - специалист
По-добре е трябвало да изрежеш едно парче фурнир с точните размери на кръпката и да го залепиш.
null - специалист
Фирнир се поправя по следния начин.
Поставя се влажен парцал върху надутото и отгоре с ютията. Идеята е да омекне фирнира. После със спринцовка се инжектира разредено C200. Притиска се силно с парче стъкло за да стане равно. След като изсъхне се маха стъклото и се пришлайфа и лакира.
Това е начин да премахнеш балончетата останали под фирнира.
Като страничен ефект, който може според случая да ти създаде проблеми е, че фурнира след такава операция може малко да се разтегли. При мен на една масичка след поправката малко изскочи над ръба та се наложи да го изрежа.
Успех.
благодаря за съвета.Получи се.Малко в повечко беше труда, но важното е че има резултат.

Тема "съвет за кръпка на мебел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: