Здравейте, колеги! Нов съм в сферата с дърводелство и всичко е на етап хоби. Когато започнах да си сглобявам малкото цехче в апартамента понеже засега нямам друг избор си накупих различни инструменти. Закупих си потапящ циркуляр, циркуляр с батерия и настолен циркуляр. Всичко е ОК, но понеже беше в начален етап си нямах много на идея за какво става въпрос и закупих най-евтиният, който можех да намеря. Проблема започна когато реших да го използвам понеже засега нямам толкова много свободно време и видях, че не е това, което всъщност търся. Първият му проблем е, че е прекалено малък (35*40), а следващият му проблем е водача, който според мен помага много при рязането особено на новаци като мен. Изработен е прекалено елементарно и не върши никаква работа. След това идва и проблема с ножа, който не се вдига/сваля.. абе като цяло много груба покупка, но минало-заминало макар че може да се оправи, ако тръгна да сглобявам маса и т.н., но това е процес, който засега не мисля, че ще успея да реализирам и съм стигнал до решение, че най-доброто което мога да направя е да си закупя нов. Не искам за момента да хвърлям една камара пари за скъпи марки от вида на dewalt, ryobi, а искам нещо по-бюджетно. Спрял съм се на Einhell TC-TS 2025/2 U, 1800 W, 5000 RPM, Диаметър на диска 250 мм , Максимален ъгъл на рязане (+/- 60°), но не намерих много информация за него. Ако може да ме съветвате как да постъпя и дали си заслужава парите бих бил много благодарен!
нед юли 17, 2022 8:56 pmCandyx написа: Здравейте, колеги! Нов съм в сферата с дърводелство и всичко е на етап хоби. Когато започнах да си сглобявам малкото цехче в апартамента понеже засега нямам друг избор си накупих различни инструменти. Закупих си потапящ циркуляр, циркуляр с батерия и настолен циркуляр. Всичко е ОК, но понеже беше в начален етап си нямах много на идея за какво става въпрос и закупих най-евтиният, който можех да намеря. Проблема започна когато реших да го използвам понеже засега нямам толкова много свободно време и видях, че не е това, което всъщност търся. Първият му проблем е, че е прекалено малък (35*40), а следващият му проблем е водача, който според мен помага много при рязането особено на новаци като мен. Изработен е прекалено елементарно и не върши никаква работа. След това идва и проблема с ножа, който не се вдига/сваля.. абе като цяло много груба покупка, но минало-заминало макар че може да се оправи, ако тръгна да сглобявам маса и т.н., но това е процес, който засега не мисля, че ще успея да реализирам и съм стигнал до решение, че най-доброто което мога да направя е да си закупя нов. Не искам за момента да хвърлям една камара пари за скъпи марки от вида на dewalt, ryobi, а искам нещо по-бюджетно. Спрял съм се на Einhell TC-TS 2025/2 U, 1800 W, 5000 RPM, Диаметър на диска 250 мм , Максимален ъгъл на рязане (+/- 60°), но не намерих много информация за него. Ако може да ме съветвате как да постъпя и дали си заслужава парите бих бил много благодарен!
Никой ли не може да помогне? Евала

Аз втора година вече си кътам всеки месец пари за циркуляр но още ми се струват малко.