Всичко за дърводелството
dbelev - специалист
Реших да купя тази бормашина. Вчера пристигна и днес я инсталирах. Сглобява се лесно (има много клипове в нета), изглежда чудесно, работи, сменя оборотите, но за съжаление "триръкия хулиган" е блокирал и шпиндела не се спуска надолу. На някой от клиповете, които гледах се вижда, че и други машини блокират, но никой не показва решението. Показват крайния резултат, когато вече се върти. Моля дайте идеи как да преборя този проблем.
MamaMy - майстор
Една снимка говори повече от 1000 думи.
gogo7777 - майстор
Регулирай гребена на вертикала спрямо зъбното колелце на "триръкия хулиган"
:drinkers:
ZEDYCUS - майстор
:lol: Гребена е нарязан на пинолата. Не се регулира. Залагам на врътката под "триръкия хулиган". Тя блокира пръстена под трите ръчки за регулиране на дълбочината на пробиване. За транспорта явно е нагласена на нулево потапяне, развий я и завърти пръстена на някоя посока, незнам на шепаха точно на къде е.
Другия проблем може да е в пина, който центрира по канала на пинолата и не и позволява да се върти . Може да е престегнат, обикновено е шестограм с контрагайка.
gogo7777 - майстор
нед юли 14, 2024 8:34 pmZEDYCUS написа:
:lol: Гребена е нарязан на пинолата. Не се регулира.
Сигурен ли си? :?
dbelev - специалист
Благодаря за предложенията, но не проработиха и закарах машната за да я върна (жегата беше допълнителен бонус). Там ме накараха да почакам и ми я върнаха поправена! Според тях шпиндела бил клеясал :? и явно е последвало лечение с чука и съотвените заклинания, смазали са го и сега върви :lol: . Пружината, която трябва да връща шпиндела е много хлабава и трябва да я затегна, което малко ме притеснява, но ще пробвам :)

Тема "Блокирал шпиндел на настолна бормашина scheppach vario dp18" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: