Всичко за дърводелството
vitoshabg - помощник
Здравейте! Имам едно стълбище, което искам да обновя. В момента има скърцане при някои от стъпалата, което искам да отстраня. Бих искал да променя и цвета, в момента е доста тъмен

Основата на стълбището е бетон. Стъпалата са монтирани върху подложки от гипсокартон. Това как да го направя - да се измажат за да стане правилната височина или да се мисли за нови подложки, OSB?

Интересува ме също дали смяната на цвета е постижима и какви инструменти/машини ще са ми необохидми за целия процес. Нямам опит с дървообработка, ако мога част от процеса да дам да бъде изпълнен в някой цех/работилница, това би ме улеснило.
Благодаря!
пишман_майстор - майстор
Гипскартона категорично не става за тая цел.
Бих ги измазал ( ако не- нещо подходящо за подложка да се налепи за целта , стар ламинат и други) и бих си купил слепени дъски за стъпалата. Било бук, било дъб или бамбук.
Ценово, времево - най-добре.
Тоя чам да се оправи наново... ДДЗ , има начини разбира се . Но стари , ползвани с някакви остатъци по тях , лепила мръсотии , не знам за други, но аз няма позволя в моя машина да влязат.
Или търсите някой с барабанен шлайф да ви ги прекара ( и ще ви вземе пари накрая като за нови слепени от бамбук, примерно. )
chapara - майстор
Трябва да се направят еднакви до милиметър със циментва замазка. След туй, аз лично бих сложил настилка от винил, каквато ти душа иска и за следващоте 30-40 години забравяш.

Тема "Обновяване на стъпала от чам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: