Всичко за дърводелството
Здравейте!

Имам 3 маси, направени от макари за кабел. Те бяха покрити със стъкло, но на 2 от тях стъклото вече е счупено. За да не рискувам повече, бих искал да сложа плот, който ще понесе износване - плексиглас, МДФ, ламинат, масив. Моля за съвет, какъв материал да използвам, как да го третирам, за да го запазя и най-вече къде да го изрежа в кръг? Трябват ми два кръга по 995мм и един от 890мм и отделно един правоъгълник от същия материал с размери 800х710мм.

Много благодаря!
griffin - майстор
За материал зависи от конструкцията ти донякъде, колко натоварване се предполага да носи. Ако е само пълнеж на масата а покрая има някакъв кант става всичко. Рязането може да стане на циркуляр, на банциг, със зеге или фреза. Ако краищата на плота висят свободно аз не бих сложил МДФ. Ако под ламинат визираш пдч с покритие максималната ширина която съм виждал е около 60 сантиметра и ще трябва да ползваш дибли, за да го съединиш в средата. Ако ползваш масив може да направиш скара на която да наредиш дъски или да направиш една много широка дъска с лепене. Трябва да се внимава за реденето на дъските една до друга така че годишните кръгове да сочат на различни страни. Ако решиш да обкантваш такъв плот има опасност канта да се спука и трябва да се предвиди разширението на дървото.

Тема "Изрязване на кръг от дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: