• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте! Имам нужда от съвет. Ще строя нова къща с размери 5м на 17м в който всекидневната и кухнята няма да има прегради и носещи колони. Искам да е голямо и свободно място. Трегерът който искам да пусна,горе-доло в средата на къщата,е с размер 7-8 метра дължина и както казах не искам по средата носеща колона. На този трегер ще лежи едноскатен покрив с битумни керемиди…ам…друго в момента не се сещам за допълнение…🤔
Въпросът ми е : Ще издържи ли този трегер покривът? Какъв рамер трябва да е за да е стабилен да не стане гаф? Каква арматура да използвам и има ли по специфичен начин за връзването и за тази и цел?
Благодаря предварително и ще кача снимка за по ясна визия.

Трегерът на снимката е черната линияИзображение[/img][/img][/img]

Прикачен файл

IMG_1404.jpeg
stefanjor - специалист
Това питане някаква шега ли е?
Мога да пусна анкета:
1) Ще издържи
2) Няма да издържи
3) Ще хвърля боб

И да не съм съвсем off- казвам, че НЯМА да издържи. :rock:
ivanovbg - майстор
По стандарт дебелината на бетонен трегер се изчислява по 10см на всеки метър светъл отвор. Та за теб трегера трябва да е 70-80см дебел. То нямаш ли план на къщата?
nikolson - майстор
Има така наречени скрити греди, също и обърнати. Но това се изчислява от инженер-конструктор.
mrsch66 - специалист
Какви са основите по проект и как е решено в проекта това помещение .Ако нямаш такъв мога да ти направя проект срещу заплащане но е нужно и да имаш и геология на терена. :-D
resistbody - майстор
To по презумция гредите са 10см/м, но това е общо схващане защото повечето проекти се правят с грид 4/4.. и греди 40см...
Изобщо не ти трябва греда там... как реши че ти трябва ? каква работа ще върши ?? Тоя проект явно е правен от теб и хал хабер си нямаш от строителсво и армировка...
Просто цялата ти къща ще е с грид 5/4,25(3,40) и ще се сметнат гредите да премостват 5-те метра.. най-добре да са обратни греди за да стане едно цяло помещение и после си прави вътре разпределение както ти е кеф...
MamaMy - майстор
Този трегер защо е в "Дърводелство"? Ако ще го правите дървен въпросите са много повече.
mrsch66 - специалист
Интересно всички смятят нещо без да имат информация за основите и проекта.
Вероятно основите са 50-60см камък, а "проекта" е от преди 50-100г.
Съвременните проекти не се вписват в размерите, които са споделени.
Прилича ми на къща от "едно време", с няколко преходни стаи, което подсказва, че това са само предположения.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Писано е горе, човекът ще строи нова къща
  • 1
  • 2

Тема "Трегер без носещи колони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: