• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
borkata3000 - специалист
Нормално ли е, за 50-тина дупки едно свредло за дърво да се изхаби. Не че не пробива, но по-бавно захапва. Едното свредло е Bosch (aко може да се вярва), другото - Wolfcraft. И двете почти на еднакъв брой дупки се докараха до едно състояние.
Сега съм взел пили да ги помъча малко.
peshev-ko - специалист
За съжаление имам наблюдения,че и добрите марки вече ползват гадни материали!?Ползвам няколко свредла,които ми останаха от дядо ми/на повече от 30 години са!/ Ползвам ги на дрелка и на бор-апарат и ги заточвам най-много 2-3 пъти в годината,повярвай ми!Така,че.....
peshev-ko - специалист
Ако искаш се свържи с UNIOR.Аз си взех от него една машинка за заточване на свредла.Чудна работа върши.Дори индианец ще заточи свредлото перфектно.Няма как да сбърка. :-D
griffin - майстор
За BOSCH-a специално има правени в китай и в германия, но по принцип ако ползваш свредла за дърво с център( не знам точната терминология ) и аз имам такива и при мен малко по трудно захпват ако дървото е по твърдо но в чам принципно се държат добре. Проблема е докато влезе центъра и за по твърди материали не са удачни(предполагам и за по твърдо дърво) опитах да пробия един пласмасов детайл с такова свредло но накрая го смених :-)
По принцип аз имам такива на BOSCH и някакво noname но и двете се държат еднакво горед долу :-).

При мен често се получава да се позадръстят каналите на самото свредло и все едно не пробива но като извадя леко свредлото да излязат опилките от каналите и продължа си пробива.
Лесоламинат - специалист
Купувай български,производство на Габрово.
Харалампи - специалист
peshev-ko написа:
Ако искаш се свържи с UNIOR.Аз си взех от него една машинка за заточване на свредла.Чудна работа върши.Дори индианец ще заточи свредлото перфектно.Няма как да сбърка. :-D

Тази машинка не става за заточване на свредла за дърводелски цели
housedoktor - майстор
Пробвай от този вид.Титаниевите са много здрави и се заточват лесно с пиличка ако се наложи.Ползвам такива на De Walt и нямам забележки

Прикачен файл

p1406740_l.jpg
p1406740_l.jpg (9.89 KиБ) Видяна 9294 пъти
ack - напреднал
housedoktor, тези стават ли за ПДЧ? И има ли 15 мм ? Сигурно има де, ама аз да питам, защото не видях такъв размер Мосю Бриколаж.

Искам да ползвам 15 мм за направа на отвор за шведска сглобка.
radush - специалист
с този дълъг връх едва ли ще успееш да пробиеш за сглобка,освен ако не е повече от 18мм детайла.
peshev-ko - специалист
Това братя са фрезери а не свредла!
Харалампи,свредлата за "дърводелски цели" са с така нареченото "циганско заточване" и са доста брутални.Почти невъзможно е долния край на отвора да стане "чист" т.е. с гладки ръбове.Заради ъгъла на заточване,се изхабяват бързо.Без значение кой е производителя.
  • 1
  • 2

Тема "Свредла за дърво - бързо си отиват" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: