• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Svilen22 - специалист
Здравейте!!!
Поздрави за страхотния форум :-D
Преди около година си поръчах 2 врати- от чам.След като мина предната зима вратите се изкривиха/изметнаха/Не могат да се затварят в горният десен ъгъл.Опитах регулиране от пантите но не стана-изкривяването и доста голямо.Има ли начин да се пооправят, че не мога да ги гледам вече.С майстора, който ги прави не искам да се занимавам.....дълга история.Вратите са сглобени с лепило и големи винтове в четирите края.
velsi - Почетен майстор
Можеш да ги оправиш, но ще си личи. С трион режеш напречно на изкривеното и откъм вдлъбнатата част на дълбочина да речем половината от дебелината. В получения процеп набиваш парче дърво, така че кривината да намалее. Получава се нещо като клин. Ако кривината е много голяма правиш го на 2-3 места. После шлайфаш и лакираш, но няма как да го прикриеш на 100%. Едва ли си ме разбрал, но ако си готов на такава интервенция - кажи и ще дообяснявам.
emil_v r - майстор
Снимай ги или нарисувай . Знам един начин евентуално . Велси, ш'се отслаби много сечението , иначе е хитро . Моят начин е разглобяване в ъглите , разпилване на зглобките и ново лепене. И аз имам такава врата , но нема майстор да я направи.
Svilen22 - специалист
velsi написа:
Можеш да ги оправиш, но ще си личи. С трион режеш напречно на изкривеното и откъм вдлъбнатата част на дълбочина да речем половината от дебелината. В получения процеп набиваш парче дърво, така че кривината да намалее. Получава се нещо като клин. Ако кривината е много голяма правиш го на 2-3 места. После шлайфаш и лакираш, но няма как да го прикриеш на 100%. Едва ли си ме разбрал, но ако си готов на такава интервенция - кажи и ще дообяснявам.
Дааа хитро наистина,но е големичко изкривяването около 2 см. Ще ги снимам и ще покажа дефекта може да събера още мнения.Благодаря :-D
Svilen22 - специалист
Първи опит да кача снимка :-D
но нещо не се получи :?
PIP - майстор
Евтиния начие е нови каси, по-добрия нови врати. 2см си е доста луфт, ако е усукана вратата. Ако е увиснала тогава ще е по-лесно, но от поста ти не разбирам къде точно е луфта.
Svilen22 - специалист
Първи опит да кача снимка :-D

Прикачен файл

Photo-000202.jpg
Photo-000202.jpg (51.79 KиБ) Видяна 5760 пъти
Svilen22 - специалист
ето я втората врата-тя е по зле

Прикачен файл

Photo-0003.jpg
Photo-0003.jpg (50.49 KиБ) Видяна 5751 пъти
PIP - майстор
Най-евтиния начин е свалиш касите и да ги прогониш по вратите.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за криви врати!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: