Докато дойде време да я карам на преглед това вече ще е в историята  
, за истинските прегледи съм ама това тук няма как да оцелее.

Всички имаме коли, нали ?

vencil 

- специалист			

453 мнения в "ГТП вече само онлайн"

brum 

- майстор			

Уредите дето мерят мерят процентно съдържание на тия газове. Като заташип ЕГР-а на дизел и туй процентно съдържание пада значително. Та така дизел минава по-лесно. Преди години като имах вземане-даване с определени серии двигатели на VAG всичките бяхя със затапени ЕГР-и. Дали сега е по-различно - не знам. Ама вярвам помним скандала с VAG дето ЕКУ-то хващало кога е на дино и минавало в екологичен режим на изгаряне 
 .

addicted 

- специалист			

Сутринта си оставих колата на майстор за масло, още не ми е време за преглед. Та за 30-те минути дето бях при майстора дойдоха три съвсем читави бензинови коли върнати от преглед, буквално и трите които са чакали на пункта за прегледи сутринта. И колите си имат всичко, катализатори, ламбди, работят си, не светят чекове...и ги връщат...
Майстора няма какво да направи и вика "изчакайте да излекуват системата".

Майстора няма какво да направи и вика "изчакайте да излекуват системата".

Уф, днес-утре трябва да мина преглед. Какво ми трябва? Данъка платен, малък талон, да търся ли големия? Документите на газовата, аптечка, пожарогасител, пари колкот кажат... Друго?
После и с другата кола, мъка

iliya_i 

- майстор			

вт юли 23, 2024 1:48 pmn_a написа: Уф, днес-утре трябва да мина преглед. Какво ми трябва? Данъка платен, малък талон, да търся ли големия? Документите на газовата, аптечка, пожарогасител, пари колкот кажат... Друго?Трябва и голям. Или копие на големия. Аз си държа копие при документите които са на големи листи(гражданска, данък, двустранни протоколи за ПТП и т.н.).

hidrazin 

- майстор			

вт юли 23, 2024 12:36 pmaddicted написа: ...три съвсем читави бензинови коли върнати от преглед, буквално и трите които са чакали на пункта за прегледи сутринта. И колите си имат всичко, катализатори, ламбди, работят си, не светят чекове...И как разбра че си имат всичко и си работят добре? По приказки ли?
Това че има катализатор (евентуално) не означава че той работи.
Това че има ламбда сонда не означава че същата не е емулирана.
И все пак:
По дани на ведомството в рамките на вчерашния ден са били извършени 10 980 прегледите на автомобили. От тях 10 811 са преминали без проблем. 133 коли са били констатирани неизправности и на собствениците им са дадени 2 седмици, за да отстрани нередностите като през това време те имат право да управяляват автобила си. 36 коли са били дерегистрирани, докато собственикът не отстрани проблемите, заявиха още от ведомството.Процентът е съвсем в нормите. Даже бих казал много малък при толкова много "изушени" катализатори и "излъгани" ламбда сонди.
P.S. След бегъл преглед на наредбата за ГТП и оценката за ЕКО категорията нашите май нещо са се "ос...али".
Европейските стандарти са в g/km (грамове СО за километър).
По нашата наредба са в % ... вероятно от изгорелите газове.
Ма ся не ми се чете, пък и много не ме вълнува. Вероятно на есен пак ще мина с песен. Както винаги.
P.S. 2
вт юли 23, 2024 7:54 ambigdragon написа: При ГТП се контролира СО, а не СО2Правилно. Само да уточниш на кои автомобили се контролира СО ...

Трифон П.Трифонов 

- майстор			

Някъде преглед на бензинов автомобил стигнал 180лв.
https://www.dunavmost.com/novini/godish ... a-180-leva
Те това на мен ми казва, че колкото и да са "свързани" пунктовете с някаква си институция, мушенгиите си вървят по старому.

https://www.dunavmost.com/novini/godish ... a-180-leva
Те това на мен ми казва, че колкото и да са "свързани" пунктовете с някаква си институция, мушенгиите си вървят по старому.

hidrazin 

- майстор			

вт юли 23, 2024 11:31 pmТрифон П.Трифонов написа: Някъде преглед на бензинов автомобил стигнал 180лв.Не знам защо. По-скоро е традиционната спекула - ОЙРОатлантическа.
Автомобил с технически преглед, извършен преди 1 година и струващ 45 лева, маркиран тогава като Еко категория 3, днес мина преглед за внушителната сума от 180 лева, получавайки нов стикер и нова категория Еко 2. Официалната цена към на конкретния пункт е 90 лева, а за коли с газова уредба – 100 лева.И няма НИКАКВО основание ГТП да поскъпне със 100% - чиста проба спекула.
При условие че отпадат ЕКО стикерите.
Който не помни - предното увеличение за ГТП беше именно поради въвеждането на "скъпите" стикери.
Просто ... територия.

goran67 

- специалист			

вт юли 23, 2024 2:02 pmiliya_i написа:Вече не търсят голям талон. Само малкия.вт юли 23, 2024 1:48 pmn_a написа: Уф, днес-утре трябва да мина преглед. Какво ми трябва? Данъка платен, малък талон, да търся ли големия? Документите на газовата, аптечка, пожарогасител, пари колкот кажат... Друго?Трябва и голям. Или копие на големия. Аз си държа копие при документите които са на големи листи(гражданска, данък, двустранни протоколи за ПТП и т.н.).
Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература