вт юли 30, 2024 8:49 amstst написа:Никого за нищо не съдя, но се вбесявам на изконно българската черта на българина вечно някой друг да му е крив вместо да си погледне първо насрания задник. И хич не зачеквайте темата за метана и колите на газ колко са екологични, защото тези автомобили на бензин посмъртно не могат да си покрият нормите а на газ сигурно повече от половинат също няма да могат.вт юли 30, 2024 7:52 amsilent написа: Знам че има хора в неравностойно положение с ниски доходи които имат нужда от автомобил, само че всички ние си избрахме обществения ред....Измествате темата с резултатите от ГТП в друга полоса, извън техническата и насоченост, с което няма да се съглася. Да, икономико-политическите условия в страната оказват влияние върху живота на хората, но нямате право да съдите, когото и да е за живота му. При все, че държавата (управленците) се оказа зла мащеха за народа си, възгледите ви са крайно неуместни.
Да се върнем към темата, къде е справедливостта във въведените еко-норми?
Както се онагледи, категоризацията не отговаря на категорията дадена от производителите. А производителите от своя страна, определят нормите спрямо международни стандарти.
Следва въпросът, ДАИ ще прави своя собствена категоризация, или ще накара производителите да обявяват емисиите си по БДС (хаха)?
Къде е мястото на автомобилите бензин-газ(метан)?
В тази връзка, тенденцията за корабният транспорт до 2050г да премине на горива с ниски емисии (LNG), не че и в момента не го правят, но това се признава/изисква почти в цял свят. Затова, защо нашето законодателство не признава употребата на алтернативни горива, като фактор понижаващ вредните емисии?
2018г купих и сложих каталаизтор на Пасат Б5,5 1,8Т защото предишния собственик му беше оставил само корубата. А сега можете ли да се сетите дали един от тези на които казах че съм дал 500лв. за катализатор каза нещо по различно от "ти не си добре". Ей това е българина ще ги изпие и изпуши тези пари но няма да ги инвестира в колата си, а вие ще ми говорите за възгледи за държава и т.н