• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
silent - майстор
вт юли 30, 2024 8:49 amstst написа:
вт юли 30, 2024 7:52 amsilent написа:
Знам че има хора в неравностойно положение с ниски доходи които имат нужда от автомобил, само че всички ние си избрахме обществения ред....
Измествате темата с резултатите от ГТП в друга полоса, извън техническата и насоченост, с което няма да се съглася. Да, икономико-политическите условия в страната оказват влияние върху живота на хората, но нямате право да съдите, когото и да е за живота му. При все, че държавата (управленците) се оказа зла мащеха за народа си, възгледите ви са крайно неуместни.
Да се върнем към темата, къде е справедливостта във въведените еко-норми?
Както се онагледи, категоризацията не отговаря на категорията дадена от производителите. А производителите от своя страна, определят нормите спрямо международни стандарти.
Следва въпросът, ДАИ ще прави своя собствена категоризация, или ще накара производителите да обявяват емисиите си по БДС (хаха)?
Къде е мястото на автомобилите бензин-газ(метан)?
В тази връзка, тенденцията за корабният транспорт до 2050г да премине на горива с ниски емисии (LNG), не че и в момента не го правят, но това се признава/изисква почти в цял свят. Затова, защо нашето законодателство не признава употребата на алтернативни горива, като фактор понижаващ вредните емисии?
Никого за нищо не съдя, но се вбесявам на изконно българската черта на българина вечно някой друг да му е крив вместо да си погледне първо насрания задник. И хич не зачеквайте темата за метана и колите на газ колко са екологични, защото тези автомобили на бензин посмъртно не могат да си покрият нормите а на газ сигурно повече от половинат също няма да могат.
2018г купих и сложих каталаизтор на Пасат Б5,5 1,8Т защото предишния собственик му беше оставил само корубата. А сега можете ли да се сетите дали един от тези на които казах че съм дал 500лв. за катализатор каза нещо по различно от "ти не си добре". Ей това е българина ще ги изпие и изпуши тези пари но няма да ги инвестира в колата си, а вие ще ми говорите за възгледи за държава и т.н
ivanovbg - майстор
пон юли 29, 2024 11:03 pmMamaMy написа:
Много тъпи разсъждения silent в стил партийно поръчение или късен соц реализъм. Вече 30 и кусур години минаха от както собствения автомобил беше лукс. Сега дори втори автомобил е задължителен за семейства с деца. Не става дума за поддръжката, а за безопасния и лесен достъп на децата до градина или училище. А със сегашните томболи за местата в градините скоро и личния шофьор ще стане необходим. :?
Знам че има хора в неравностойно положение с ниски доходи които имат нужда от автомобил, само че всички ние си избрахме обществения ред в който никой с нищо не ти е длъжен и ако имаш пари се лекуваш ако нямаш мреш. Ако имаш пари ядеш ако нямаш гладуваш. Ако имаш пари да поддържаш автомобил караш ако нямаш вървиш пеша. Нали затова скачахте по площадите с идеята всеки да се качи на мерцедец ми сега мерцедеса трявба да мине прегелед инак пеша. Всички се кефите на запада имали закони подредено било имало ред(вече не е така ма това е дуга тема) всички искахте запад ма ако може къде ни стяга чепика запада, да олабим по източно му. Е с тия селски андрешковски номера винаги ще си останема калтаци.
По твоята логика ти може да не мислиш за другите. Да не си някое депутатче дето гледа само да краде за да има мерцедес с катализатор, наместо да върши работата за която е избран както се грижат в цитираните от теб държави. Тогава защо другите да са ти длъжни да да мислят за теб и да се грижат да дишаш ти и твоите деца чист въздух, а те само се чудят как да закарат децата си на градина и да ядат буклуци, защото заради такива като теб са на това дередже?
Последна промяна от ivanovbg на вт юли 30, 2024 10:47 am, променено общо 1 път.
addicted - специалист
Е именно де. 2017-та купих Хонда сивик бензин 2008-ма година, защото е здрава, и евтина за поддръжка. Според мен беше скъпа, но не съжалявам, колата освен смяна на дискове накладки и масла друго не е искала. И мен тогава сме мислеха за луд, за тия пари можех да си купя страшна Е60-ка дизел, космос направо. Или Ауди, или Мерцедес, можех да си взема каде каде по "премиум" автомобил, ама аз не, хондичката ми е тамън по силите. И сега какво излиза? Че "премиум" пушащите дизеляци с изтърбушени катализатори и DPF-и ще минат преглед, а аз няма да мина...
Оказва се, че на дизелите измерват само димност. Не зная дали е вярно.
https://www.iskra.bg/gtp-softuer-greshki/
brum - майстор
На дизел катализатора на място няма как да измериш. Катализатора иска висока температура на изгорелите газове, а за това е нужни двигателят да е натоварен. Та е логично да не мерят CO. И без това там лесно се манипулира.
MamaMy - майстор
вт юли 30, 2024 10:44 amivanovbg написа:
пон юли 29, 2024 11:03 pmMamaMy написа:
Много тъпи разсъждения silent в стил партийно поръчение или късен соц реализъм. Вече 30 и кусур години минаха от както собствения автомобил беше лукс. Сега дори втори автомобил е задължителен за семейства с деца. Не става дума за поддръжката, а за безопасния и лесен достъп на децата до градина или училище. А със сегашните томболи за местата в градините скоро и личния шофьор ще стане необходим. :?
Знам че има хора в неравностойно положение с ниски доходи които имат нужда от автомобил, само че всички ние си избрахме обществения ред в който никой с нищо не ти е длъжен и ако имаш пари се лекуваш ако нямаш мреш. Ако имаш пари ядеш ако нямаш гладуваш. Ако имаш пари да поддържаш автомобил караш ако нямаш вървиш пеша. Нали затова скачахте по площадите с идеята всеки да се качи на мерцедец ми сега мерцедеса трявба да мине прегелед инак пеша. Всички се кефите на запада имали закони подредено било имало ред(вече не е така ма това е дуга тема) всички искахте запад ма ако може къде ни стяга чепика запада, да олабим по източно му. Е с тия селски андрешковски номера винаги ще си останема калтаци.

По твоята логика ти може да не мислиш за другите. Да не си някое депутатче дето гледа само да краде за да има мерцедес с катализатор, наместо да върши работата за която е избран както се грижат в цитираните от теб държави. Тогава защо другите да са ти длъжни да да мислят за теб и да се грижат да дишаш ти и твоите деца чист въздух, а те само се чудят как да закарат децата си на градина и да ядат буклуци, защото заради такива като теб са на това дередже?
Дай да спрем докато е време, че на някой теми ми е къс фитила. Като са толкова загрижени за екологията нашите управници, защо разрешиха вноса на милиони тонове боклук за изгаряне у нас? Като искат да са толкова екологични, Защо не се откажат от служебните коли и да покарат колелета като колегите им в повечето западни държави? Като са си гласували такива заплати и искат да са за пример на обществото дали са си сменили катализаторите на собствените автомобили или са ги изпратили за това на държавна сметка?
Относно "Андрешковщината" и "българските" номера, не знам кой направи дизел-гейта? Май бяха онези стриктните и перфектни немци.
Ай стига че пак запалих от разни псевдо-патриоти и родоотстъпници. :snakeman: [-(
DundyTheCroc - майстор
По стара традиция държавата удря там, където е най-лесно, обикновено това са стриктните граждани и данъкоплатци.
емовлаха - специалист

Тупане на кюнците смях от старите ленти :-D
hidrazin - майстор
вт юли 30, 2024 11:22 amТрифон П.Трифонов написа:
Оказва се, че на дизелите измерват само димност. Не зная дали е вярно.
Ми да бре, вече няколко пъти се писа за това.
На дизелите у нас, както и НАВСЯКЪДЕ в ЕС се контролира само димност.
Някои помнят как навремето дизелите бяха обявени за по-екологични от бензинките.
И започна един голям бум в производството на дизели.
После му намериха цаката - дизелите замърсявали с прахови частици и това контролират.
Нормите за прахови частици при коли ЕВРО 5 и 6 и бензинки с директно впръскване ЕВРО 5 и 6 са еднакви.
На всички ни е ясно че дизелите са много по-ефективни - с по-голямо КПД и много по-пълно изгаряне.
:partyman:
Бако_Патъра - специалист
Аз карам вече 1 година без ГТП. Ако ме спрат, ще направя цирк, че жената е забравила и ще си платя 50те лв глоба. А на тези, които само "българина" им е в устата ще кажа: "чемодан, вокзал, Париж" - онзи изверг боядисан в синьо от откриването още дебне там някъде из :goodman: сокаците :weedman: Аз пари за мафията НЯМАМ.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: