• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 56
Всички имаме коли, нали ?
пишман_майстор - майстор
Бая време стана, без да си купувам чисто зимни.
Имам един катър с гуми за кал. Грайфер да видиш , но в снега такива са гОла вОда, тотална при това. Пробвано. И в леда -тоже.
Та ако падне снежец , слагам ключа му в чекмеджето.
Мисълта ми беше, че според закона за минимум грайфер , съм отвсякъде х2, ако не и повече , но реално са супер калпави на сняг. С летните на колата ще го бия отвсякъде ( в снега по асфалта де).
Същия кош със зимни Клеберки се държи доволно прилично в зимата ( държеше по-точно, че от три години не съм ги слагал) .
chapara - майстор
съб ное 09, 2024 11:17 pmпишман_майстор написа:
че от три години не съм ги слагал) .
Мързел😄😁
пишман_майстор - майстор
Има нещо такова, ма то и снега толкоз е бил. Тая ще видим.
kr1100 - майстор
съб ное 09, 2024 9:26 pmhidrazin написа:
съб ное 09, 2024 7:58 pmkr1100 написа:
Карам съм Вида със шипове донесени от Турция. ... Само дето на асфалт ...
Къде ги караш бре? Тоя асфалт силно се надявам да е частен и наоколо да няма хора докато караш.
У нас гумите с шипове за забранени целогодишно по пътищата за обществено използване и има защо.
Беше много отдавна 1984-5 г. На път за Боро. То и гуми не можеше да си купиш
:partyman:
chapara - майстор
съб ное 09, 2024 7:56 pmn_a написа:
съб ное 09, 2024 4:49 pmchapara написа:
Зимата пак ще изненада българина, колкото и да го джвачиме😁😁😁👍
+1 ;-)
Ооо Шипка, ооо Новини, с Кака пак сме уцелили тотото😁
hidrazin - майстор
нед ное 10, 2024 7:29 pmchapara написа:
Ооо Шипка, ооо Новини, с Кака пак сме уцелили тотото😁
Да бре, снощи там валя сняг.
То сняг е силно казано - към един сант ама да се запишем за сезона. :-D
нед ное 10, 2024 8:07 amkr1100 написа:
Беше много отдавна 1984-5 г. На път за Боро.
Е, аз съм "по-виновен" от теб - с шипове карах някъде средата на 90-те. Тогава не бяха забранени.
Зимата добре, ама дойде лятото. Гумите вече бяха поизносени и подкарах лятото с ... шиповете.
Да ги доизнося и да мина без летни.
Ама лятото зимната гума с шиповете омеква и като караш по сух асфалт току някой изскочи и се изстрелва като куршум.
Може да попадне я в кола зад теб, я по-лошо - в човек зад колата.
То това е и основната причина да бъдат забранени в много държави, особено извън зимния сезон.
А не както пишат някой малоумни медии че основното били щото надирали асфалта...
Иначе зимата със шипове и особено на лед е супер!
:partyman:
P.S. Между другото гуми с износени шипове хич не е добре.
Износените шипове намаляват сцеплението и увеличават спирачния път.
Така че при гуми с износени шипове е по-добре да се извадят остатъците от шиповете.
Без шипове си стават нормални, зимни гуми и може да се изкара поне още един зимен сезон.
Чирачетата - специалист
нед ное 10, 2024 12:06 amпишман_майстор написа:
Има нещо такова, ма то и снега толкоз е бил. Тая ще видим.
Виж ДНЕС какви пакости правят тарикати с летни гуми ???
djogobg - специалист
Значи, за който се чуди-времето за слагане на зимни гуми дойде през уикенда, за да може снощи човек да е с тях.
На Драгалевци-Алеко дрифтърите бяха направили на стъкло пътя, та няма зимни, няма летни, даже прав на обувките трудно се задържах. Колата с четирисезонки на Континентал се движеше добре на първа, даже успях да спра, преди да се блъсна в колоната от 30 закъсали коли.... След туй лека-полека се изнизах с едната гума в снега на банкета.
Жътва е, гумаджийниците правят пари. "Ден година храни".
Първият сняг се коментира основно в София. Мненията на интервюираните са в двете крайности.

Обещавам да не пропусна нива в която да се метна!
Кой какво го боли .....да се обърне към личния лекар!
Чирачетата - специалист
вт ное 12, 2024 10:26 amdjogobg написа:
Значи, за който се чуди-времето за слагане на зимни гуми дойде през уикенда, за да може снощи човек да е с тях.
На Драгалевци-Алеко дрифтърите бяха направили на стъкло пътя, та няма зимни, няма летни, даже прав на обувките трудно се задържах. Колата с четирисезонки на Континентал се движеше добре на първа, даже успях да спра, преди да се блъсна в колоната от 30 закъсали коли.... След туй лека-полека се изнизах с едната гума в снега на банкета.

Колеги, има ли някой който още не е сложил зимните гуми ?
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 56

Тема "" Време ли е да слагаме зимните гуми ? "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: