Всички имаме коли, нали ?
MamaMy - майстор
Едно лято карах ROADSTONE. Докато бяха нови се държаха като Видинка на финала. Второто лято обаче станаха пластмасови. Дрънкаха толкова страшно, че се страхувах да не се счупят. За сметка на това все едно тунинговах колата. Въртях гуми при тръгване до 3-та. При спиране, добре, че имах и задни гуми. Продадох колата и купувача много се впечатли от грайфера. Учуди се, че давам чисто нови гуми известна марка. Имал такъв касетофон в колата :lol:
DundyTheCroc - майстор
Преди време един приятел ми подари 2 Мишелинки някакво си еко, вика не ме кефят, а гумата практически нова. Сложих ги отзад на Нисана и разбрах за какво ми говори, дрифт на всеки завой с кола на предно :-D
Ако е търсен ефект, просто радост за сетивата.
За ежедневен семеен автомобил не става.
DundyTheCroc - майстор
Не беше търсен ефект, обаче наистина си направих кефа преди да ги засиля в кофата. Занасянето на задницата беше напълно контролируемо и ставаше весело.
Ал_ - специалист
Е, това, че производител е еди-кой си не значи, че всички модели гуми са сполучливи, нито, че си заслужават цената, колкото и на потребителят да му се иска да е така. Но обикновено нещата не опират само до един фактор.
Вчера оглеждах за джанти, та пред очите ми попадна "оферта" за две чисто нови континентал за 230 лв. Вярно - с етикетите на тях, но година на производство - съвсем в началото на 2014-та :-D Басирам се, че някой ще си ги купи. На другите означения също не всички обръщат внимание.
hidrazin - майстор
Идея що се отнася за по-новите каруци и електрокарчетата дето нямат не само резервна гума, ами дори и "патерица"...

ЦЪЪЪК

:partyman:
Chefo77 - майстор
вт май 13, 2025 11:13 amDundyTheCroc написа:
Преди време един приятел ми подари 2 Мишелинки някакво си еко, вика не ме кефят, а гумата практически нова. Сложих ги отзад на Нисана и разбрах за какво ми говори, дрифт на всеки завой с кола на предно :-D
Преди мноооого години, когато все още разсъждавах “Какво пък, гума втора употреба, ама Мишлен - защо да не ги взема, хиляди автомобили са с такива”, обух Ровъра с 4 летни Мишлен Енерджи на няма и 3 години - то грайфер, то шарка, … Известно време по-късно влизам в кръговото под Метро, и с 40 колата започва да поднася. В много кратък срок при гумаджията, 4 нови Нексена, тези ги засилих почти подарък. След няколко дни реших да тествам корейчетата, същото кръгово го обикалях със 70 без грам нестабилност. Толкова ми беше икономията с втора употреба. И опита ми с Мишлен, тази марка никога не ми е била в графата “желани”. Харесвам Бриджстоун.
MamaMy - майстор
Като си докарах първата Астра от Германия, там ми подариха две опелови джанти с летни Мишлени. На вид доста добри. Като ги сложих отпред когато се прибрахме и едвам успявах да взема голямото кръгово. Колата дрифтеше с предница и при най-малкото даване на газ. Почти беше неуправляема. От тогава Мишлен са ми в графата еднодневки.

Тема "Време е за летни гуми." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: