Всички имаме коли, нали ?
нед юли 27, 2025 2:51 pmvlax написа:
нед юли 27, 2025 11:09 amТрифон П.Трифонов написа:
и все на средния ми попада, да му се невиди и джелезото!

Отрежи този пръст и повече няма да имаш проблем. :-D

ПП И аз имам от време на време някой почернял нокет но за щастие все на различни пръсти
Толкова акъл не мога да ти дам- немам.
нед юли 27, 2025 1:53 pmНиколов Н. написа:
Трифонов,вместо да даваш тъпи съвети в нета,вземи да отидеш и да помогнеш на колегите си при пожарите. Нали се биеш в гърдите,че си велик "пожарникар"! Е, макар и ведомствен - на летището.
Вчера бях на най трудните варненски- каменар и "парка" над Лидъл Владиславово.
Днес почивам. Колкото ползвам от 24ч почивка- толкова. Утре пак- здравей наряд и така, през ден, до второ пришествие.
На какъв човек е нужно да се каже нещо и да разбере- не съм ведомствен. На терен работя и да, това което физиката ми позволява, на тези години, малцина могат да дадат.

пп. Да ровя ли предишната ти излагация, с предишния ник?

Ето го същия тутманик.
чет юли 18, 2024 8:35 amAndri01 написа:
Истинските пожарникари сега на терена и си вършат работата. Другите,пишман пожарникари се бият в гърдите пред компа и пишат глупости!! " Авто "съединители" , г-н графе ". :lol:
Не разбра какво не се връща на този свят, а само се натрупва.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон юли 28, 2025 9:40 am, променено общо 1 път.
Николов Н. - специалист
А ти: "...Още нещо да искаш, тъпанар?!...". Който може - го прави, който не може-се надува из форумите! Добре ,че 99,99% от пожарникарите не са с твоята култура!
Изображение
Изображение
Изображение
🇧🇬🇷🇴Българският Модул за търсене и спасяване в градска среда с участие в международно учение „SEISM 2025
"В учението участват екипи от Румъния, България, Великобритания, Молдова, Полша и Чехия.
🚒В рамките на Европейския механизъм за гражданска защита, България се включва с Модул за търсене и спасяване в градска среда със среден капацитет, съставен от 25 служители на ГДПБЗН с 8 специализирани автомобила, двама служители с обучени спасителни кучета и петима спасители, специализирани за височинно и пещерно спасяване."
Опалянка- Пещерно спасяване!
На снимките може да забележиш "ведомственото пожарникарче".
Какъв човек трябва да си, че да храниш душата си с лъжи и злоба?!
Вземи валерианче, да не скъсаж ангренаж!0
И едно крадено видео, г-н Николов.
https://photos.app.goo.gl/EWFEVyngwQeXby9N8
Николов Н. - специалист
Добре,че нямаш нищо общо с тези истински спасители,Трифонов. Продължавай с хвалебствените си писаници, колко си велик и...! =D>
нед юли 27, 2025 5:23 pmНиколов Н. написа:
Добре,че нямаш нищо общо с тези истински спасители,Трифонов. Продължавай с хвалебствените си писаници, колко си велик и...! =D>
Не, не съм велик- пожарникар и спасител съм и снимките го доказват, и напротив, имам общо- в една общност се подвизаваме, заедно.
А ти може да твърдиш, че бялото е черно.

пп. Еййй, с тая енергия щях да сменя съединител на Татрата, а не някакъв болт на "секретна" шайба, хаха!!!
hidrazin - майстор
нед юли 27, 2025 3:23 pmESPACE написа:
нед юли 27, 2025 2:36 pmhidrazin написа:
Пък и да то светне ABS от мека гума, тя тя трябва да е почти на галош...
:partyman:
Съвсем не, но това е друга тема.
Оххх... Забравих да отговоря. (Не съм от тези дето крият информация а тя може да се окаже полезна за някой друг.)
Дефекта се оказа съвсем елементарен - не добре набит лагер в "дингила". Може би 1-1,5 mm.
Така датчика на Хол стои малко странично от магнитната гривна.
До време е било добре, губело е импулси само при много висока скорост - над 150-160 ...
Ноооо... с времето магнитната гривна губи част от магнитното поле. Нормално.
Демек е дошъл период дето губи импулси и при по-ниски обороти. Диагностиката казва смени датчик и ... никакъв ефект.

Как са го открили във ВТОРИЯ сервиз? Ами разглобили целия предник (и двете търкалета) и гледали ама и ВИЖДАЛИ.
Видели че "свети" - има разлика с другото търкало. Сложили скобата, лагера "щракнал" и всичко е О.К.
Цена - 70 кинта.
В предния "сервиз" дадох на два пъти по 50 кина - общо 100 кинта. Накрая оня вдигна ръце и каза - "я помпа на ABS, я си виж куплунга на ABS-a дали не е окислен, а може да е и от CEM (централния комп...).
В милата ни БГ така са поне 80% от "сервизите".
Основна дейност - смяна на масла и филтри, накладки, ремъци, водни помпи и ролки...
Бърза работа, добри печалби, никакви рискове и разбира се никакво ДДС или подобни "простотии"... :)
ESPACE - майстор
И опираме до сервиза дето е сменял лагера някога. Такива частен случай к*р капани са най-гадни. Браво на последния сервиз =D>
kozl - майстор
Аз па реших, че има отговар на загадката от 1 пост, но уви :sad:
Гугъл интелекта също реши, че това е обтяжна ролка.
Зрението вече не ми е добро, но според мен се вижда част от пистов ремък.
И понеже надписа е френски, а аз от години се качуля по френски возила, та си спомних как исках да сменям лагера на обтяжната ролка на Пежо 305Д. Обаче :finga: Оказа се че лагерът е впресован в шайбата и към остта с рамото. Сигурно има начин да се смени лагера, но аз смених с ново. :roll:
Моето предположение, че това е "секретен" болт има само една логика, а това е - не барай там от там не се обтяга ремъка.

И понеже и това е от романтичните теми, та да вметна случай със сервиз и аз.
Пак за френско возило и "спец" сервиз. Та след смяна на пистов ремък на Пежо 306Д се пръсна демпферната шайба.
Но първо се оказа, че шайбата не е демпферна, а бездемпферна и от сервиза веднага предложиха смяна на шайба, но аз отказах.
Второ пръсна се след като в сервиза не са улучили мястото на шлица и към клина (може би нарочно, защото отказах подмяна) и при стягането още тогава шайбата се е спукала, но се разпадна по-късно. В последствие такава шайба не открих и в друг сервиз монтираха демпферна шайба.
hidrazin - майстор
нед авг 10, 2025 5:25 amESPACE написа:
И опираме до сервиза дето е сменял лагера някога.
Има вероятност да си е била така по рождение.
Взех я на 6 години а до тая възраст рядко се налага смяна на лагер...
Не че е невъзможно де но ще си остане загадка къде не е бил донабит.
нед авг 10, 2025 5:25 amESPACE написа:
Такива частен случай к*р капани са най-гадни. Браво на последния сервиз =D>
Съгласен за капаните от тоя сорт. И не само по колите има такива. :)
Последния сервиз ми е основен и по-принцип щях да ходя там но от предния сервиз ми се обадиха за една консултация.
Та реших че тъй и тъй съм там, да ми сменят датчика (както съветва диагностиката). Нищо работа пък и имам налични в багажника.
И се почна... :-D

Тема "С какво се развива този болт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: