Всички имаме коли, нали ?
докера - специалист
А ако я оставиш на обороти гасне ли или продължава да работи ? Ако гасне само при подаване на газ - търси частично запушване някъде по бензинопровода . Дебита е недостатъчен . Филтър или нещо друго .....
kristi78 - специалист
ами с газ или без пак угасва а бензинопровода и филтрите са сменени
kristi78 - специалист
сега имам штил 038 които работи и забелязах че искрата е 1 сантиметър а на партнера 2 милиметра така че проблема явно е в тока някои ще даде ли съвет какво да правя
пон авг 06, 2012 2:47 pmkristi78 написа:
Здравейте имам двутактов двигател от резачка за дърва изкаран е от корпуса и закрепен върху дъска има компресия искра карбуратора е почистен постъпва гориво в цилиндъра правилно е сглобен но не пали някои може ли да помогне благодаря предварително :) :)
И аз имам същия проблем.Смених бутало,цилиндър,бобина...ток има ,бензин има и няма палене.Сипвам малко бензин в цилиндъра даже не припатква.Не мога да измисля какво друго да направя да го накарам да заработи този двигател.Свещта е наред със сигурност
adventure1 - напреднал
ср юли 22, 2026 10:06 pmнед. написа:
.Свещта е наред със сигурност
И аз така си мислех за моята резачка, докато не смених свещта и се оправи.
пишман_майстор - майстор
ср юли 22, 2026 10:06 pmнед. написа:
пон авг 06, 2012 2:47 pmkristi78 написа:
Здравейте имам двутактов двигател от резачка за дърва изкаран е от корпуса и закрепен върху дъска има компресия искра карбуратора е почистен постъпва гориво в цилиндъра правилно е сглобен но не пали някои може ли да помогне благодаря предварително :) :)
И аз имам същия проблем.Смених бутало,цилиндър,бобина...ток има ,бензин има и няма палене.Сипвам малко бензин в цилиндъра даже не припатква.Не мога да измисля какво друго да направя да го накарам да заработи този двигател.Свещта е наред със сигурност
Смени свещта , ако не си.
Ако всичко е така , както го описваш, дори с накапване на бензин не пали, вероятно изместен момент на палене( скъсана шпонка/клин) на маховика и оттам изместване/превъртане .
Щото масово при развиване на съединителя се държи "контра" откъм маховика и белята готова.
Изключва ли се проблем с компресия ? Че не е упоменато?
iliya_i - майстор
То това, че е сменена бобината и се кълнем в свеща не гарантира наличие на искра.

За да замали моторетката трябва да са излълнени следните условия:
1) да има искра.
2) да има в цилиндъра гориво-въздушна смес в подходящо съотношение.
3) искрата от т. 1 да се подава в правилния момент от нагнетяване на сместа от т. 2. (както казва пишман_майстор -а)
4) 5) и 6) не се сещам на първо четене.

Провери първите 3, пък другото после
hidrazin - майстор
чет юли 23, 2026 7:50 pmiliya_i написа:
4) Какъв е бензина и от кога е?
5) не се сещам на първо четене.
6) В края на краищата има и сервизи за такава техника.
Да, форума е "Направи си сам" ама понякога се налага да викаме и Неволя-та... :)
:partyman:
чет юли 23, 2026 7:50 pmiliya_i написа:
То това, че е сменена бобината и се кълнем в свеща не гарантира наличие на искра.

За да замали моторетката трябва да са излълнени следните условия:
1) да има искра.
2) да има в цилиндъра гориво-въздушна смес в подходящо съотношение.
3) искрата от т. 1 да се подава в правилния момент от нагнетяване на сместа от т. 2. (както казва пишман_майстор -а)

Провери първите 3, пък другото после
Благодаря за съветите.Искра има...проверявам отвън...капвам бензин в цилиндъра,демек има някакво гориво което на теория при положение че има искра трябва поне да припатка...Двигателя е на моторна пръскачка между другото и е с електронно не е с чукче и наковалня.доколкото знам това не се центрова(говоря за момента на подаване на искра)...

Тема "проблем с двутактов двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: