Всички имаме коли, нали ?
mdimitrovm - напреднал
Здравейте!
Не открих тема за мотоциклети , и реших да задам въпроса си тук.
Резервоара на мотоциклета ми е толкова корозирал че се наложи да го "отворя" от долния край посредством прободен трион. Не подлежи на ремонт защото е страшно корозирал!!!
Формата му е много нестандартна и сега мисля какво да "вкарам "
вътре за да го използвам като резервоар.След много безсънни нощи се спрях на - http://www.motorco.biz/catalog/product_ ... 16d8dc7bd7 - притеснява ме само дали няма да се създаде някакво статично електричество в него :? .
Приемам всякакви нестандартни идеи . :gott:
nivanov - специалист
По скоро намери мотор като твоя на чаркове, с резервоара експерименти не си прави ... Този душ, който мислиш да го ползваш като резервоар, при едно падане може да ти изиграе прекалено лоша шега и целия да станеш на факел ...
И не, не ми казвай, че няма да падаш с мотора, такъв моторист не съществува ;>>
mdimitrovm - напреднал
Много благодаря за бързия отговор.
За този модел няма резервоар ....не само в БГ :cry: .
Та идеята ми беше следната - да го вкарам вътре този ми душ , да сложа пяна / тази дето е за уплътнение на ПВЦ дограма / и след това да го раздуя за да заеме формата на резервоара :? .
А за паданията .......гаранция няма :)
nivanov - специалист
Кажи поне какъв е мотора ... :>
mdimitrovm - напреднал
Много благодаря за бързия отговор.
За този модел няма резервоар ....не само в БГ :cry: .
Та идеята ми беше следната - да го вкарам вътре този ми душ , да сложа пяна / тази дето е за уплътнение на ПВЦ дограма / и след това да го раздуя за да заеме формата на резервоара :? .
А за паданията .......гаранция няма :)
filbig - специалист
Колега, формата на твоя резервоар много ми прилича на този от Honda NTV 650, и може би с малко преправяне да легне точно. Другото ще ти е по трудно, най малкото как ще сложиш на тоз найлон кранчето за бензина.
Май няма да е сходен от NTV, сега ги загледах, ама няма ли някой майстор - добър да преправи нещо което е бпизо по форма на твоя.
mdimitrovm - напреднал
[Много благодаря на всички отзовали се !
Ами тои си е със маркуч и може да се прикачи към кранчето .
Притеснява ме само статичното електрическтво.... нали едно време не даваха да се пълнят ПВЦ туби на бензиностанциите . :gott:
Takezo Sensey - модератор
mdimitrovm написа:
Притеснява ме само статичното електрическтво.... нали едно време не даваха да се пълнят ПВЦ туби на бензиностанциите . :gott:
Закачи си Антистатик ! :)

Не се замимавай с нек'ви опити които са на принципа Проба - Грешка, щото може да нямаш шанс за втори такъв !
Потърси адекватно решение, или някой които да ти скалъпи нов резервоар ...
Това горе с червеничкото никак НЕ е безопасно , :!:
vidrata - специален-специалист
Направи си резервоар от Мат .
Брат ми си направи на РФ-а , кара го доста и така го продаде.

Тема "Корозирал резервоар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: