Всички имаме коли, нали ?
martin_k_g - напреднал
Здравейте колеги :)
Значи сложих си централно, обаче като го свързах с алармата и нищо не става.Отворих алармата и видях че 2-те релета всъщност ги няма :shock: :? Предполагам някой от предишните собственици ги е махнал, но нямам обяснение защо.Алармата си беше на колата и служеше просто за пищене.Днес сложих централно на вратите, но останах изненадан като отворих алармата :-D
Ето какво представлява алармата.По това като гледам тенола как е разтопен на мястото за релетата ми става ясно че някой ги е махнал, а може и да се лъжа, но пък всички спойки други са добре и са еднакви.Значи ако някой може да помага дали ще работи блока за централното ако сложа пак релета и какви точно трябва да взема?

Изображение

Изображение
shotik - майстор
Ако си от София мога да ти дам релета от повредена аларма.Друго не мога да ти помогна.
martin_k_g - напреднал
Ами от Варна съм :?
Иначе имаш ли си на идея дали ще стане работата ако се сменят?Твойта аларма подобна ли е на тази?Ако не ти е проблем да ми кажеш какви са ти релетата пък аз понеделник ще търся по магазините.
lenko71 - специалист
Релетата са за 12V. Само трябва да им уцелиш размера и изводите щото има най-различни. Струват около левче.
shotik - майстор
Релетата са като това на платката ,която си показал,поне по външен вид,а с какви контакти са трябва да се види на тях.Както те съветва колегата ,иди в магазин за електроника и търси,също в магазина на "Млад конструктор"
http://constructor.bg/shop/contact_us.p ... 60b12a4a0b
той поне е във Варна.

ето релета там http://constructor.bg/shop/default.php?cPath=230
martin_k_g - напреднал
Мерси много! :) Понеделник ще отида да видя какво ще направим.
martin_k_g - напреднал
Колеги мерси много :) алармата стана и централното работи.Взех релета и всичко си стана :wink:

Тема "Малко помощ с платката на една аларма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: