Всички имаме коли, нали ?
piron45 - майстор
Момчета, веригата може да свърши работа само в дълбок сняг. На лед или малко сняг на пътя рискувате да си разбиете ходовата част. Всеки който е карал с вериги знае какво става като няма много сняг или е на петна по пътя. Щом стъпиш на твърдо и ще ти паднат пломбите , представете си как се чувстват лагерите и всичко по колелата при такива случаи. Слагал съм вериги само на един Вартбург преди 16г и повече никога няма да сложа такова нещо на моя кола. Истината е хубави гуми и няма никакви проблеми. С хубави гуми на Корсата минавам навсякъде в снега.
Успех на всички :!:
sian - специалист
Някой карал ли е с гуми с шипове?Уверявам ви че е върхът,тръгва се от място при заледен наклон,също така има страхотен спирачен ефект .Не ми е ясно защо умниците преди години ги забраниха....
може би защото чистят и опесъчават безупречно...и навреме...
stamenov1 - специалист
Вчера видях, че в Практикер са пуснали текстилни вериги (чорапи). Не видях само че цената на етикета дали беше за гумите или веритите, мисля че беше 79 лв.
stamenov1 написа:
Вчера видях, че в Практикер са пуснали текстилни вериги (чорапи). Не видях само че цената на етикета дали беше за гумите или веритите, мисля че беше 79 лв.
И аз ги видях.
Нямат нищо общо с норвежките Autosock.
Китайски са и самият текстил (което в крайна сметка е най-важното)
изобщо не е същият.
Johny - майстор
sian написа:
Някой карал ли е с гуми с шипове?Уверявам ви че е върхът,тръгва се от място при заледен наклон,също така има страхотен спирачен ефект .Не ми е ясно защо умниците преди години ги забраниха....
може би защото чистят и опесъчават безупречно...и навреме...
Защото при нас снегът не е постоянен и дълбок. Когато караш по асфалт с това нещо, то може да излети от гумата и да осакати някого. Освен това ти да си виждал някой с шипове да е поставил задължителната табела ШИПОВЕ!, на задното стъкло. Това е с цел, тези отзад да увеличат дистанцията, защото с шипове се спира много бързо, както вече казаха.
NEMESIS - специалист
Вериги ли,зависи на какво ще се слагат.На мен примерно мисля че никога няма да ми се наложи да сложа вериги в България :lol:
Иначе всяка верига би свършила работа за нормално ползване и за измъкване от лед/сняг за кола.
ArturDent - Почти Безобиден
Не за това са забранени гумите с шипове. Те прее..т настилката. Нали тя в България е перфектна :)
Затова е забранено да минават и верижни машини. Има малки изключения за военните, гражданска защита.....
Johny - майстор
Десет години живях в Сибир, а там хората разбират от шипове, макар че при температури от минус 25 град. и надолу, колкото е по-студено толкова по-добро е сцеплението с пътя.
илко илиев - специалист
някой са много самонадеяни чи никога няма да сложат вериги но не е така аз карам от 86г. и до сега ми се е налагало 3-пъти но съм слагал като имаш хора стеб и виждаш че без тях няма как да минеш просто помръзваш малко и минаваш и пак помръзваш да ги свалиш. но навремето никой не те задължаваше да ги имаш.сега без да ги носиш и ако има полиция и ако нямаш седиш там и докато те пуснат.това е.всеки сам решава дали да ги носи или да ги слага.
mir4oto - специалист
Не знам за тези текстилните чорапи как се кара и колко издържат ако стъпиш за малко на асфалта, но с това http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=_XNrV2gTUOM изглежда адски бързо слагането и по-малко съсипва гумите.

Тема "Вериги за автомобила?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: