Всички имаме коли, нали ?
Krasimir
При ускоряване на автомобила /Опел Вектра/ около 110 и нагоре се появяват вибрации във волана. При повишаване на скоростта 120 - 130 нагоре изчезват. Каква може да е причината и какво да направя да избегна тези вибрации? Ако може помогнете.
masteradmin - майстор
Когато вибрациите са при определена скорост винаги е дисбаланс. като начало виж за криви джанти а след това иди на баланс. Ако и това не помогне - майстор за предници там си има стендове с това шега не бива.
Прав е Админа. Аз карам една калибра и така ми играе волана м/у 95 и 115 км/ч. Проблемата се оказа в баланса на гумите. :-D
Zender - помощник
100% са ти криви джантите :!:
ribolovec2
Zender написа:
100% са ти криви джантите :!:
90% може да не му са криви джантите. Аз лично калам Вектра и имах същият проблем. профилактично занесох на гумаджииница (на Булавто от кадето купих гумите) и там кво праиха - кво струваха ама стана по зле. Връщам се дигам им скандал и ги напрайха ИДЕАЛНО. Дадох на момчето една бутилка рания и се опрай работата.
boby - помощник
Провери си гумите,може някоя да се е изметнала.Балансът не винаги помага.Може а е износване по периметъра,тогава е амортисьор/и/.
Пробвай така:балансирай ги,изравни налягането и пробвай,
балансирай резервната,изравни налягането с предните,и я постави на някоя от предните и пробвай.Ако няма резултат,я постави на мястото на другата и върни на мястото и онази,която извади за пробата.Карай само на един и същи участък(да е равен).Целта е при едни и същи условия да се установи промяна.Боже колко нещо написах :?
Стефан - майстор
Krasimir написа:
При ускоряване на автомобила /Опел Вектра/ около 110 и нагоре се появяват вибрации във волана. При повишаване на скоростта 120 - 130 нагоре изчезват. Каква може да е причината и какво да направя да избегна тези вибрации? Ако може помогнете.
За мен това е дебаланс на гума. 100%. Но това зависи от много неща. Не винаги едно пребалансиране ще оправи нещата. Зависи най-вече от качеството на използваните гуми. Можеш да направиш експеримент, за да се убедиш сам. Занеси на баланс една гума в някоя гумаджийница. Веднага, без да я поставяш на автомобила, я занеси на друг баланс. Не съм сигурен, но предполагам, че резултатите няма да са еднакви.

Имам такъв случай - появяват се вибрации при някаква скорост. След пребалансиране/ и то в оторизирания сервиз/, вибрациите вече се проявяват при друг диапазон. Лошото в случая е, че това се случва на чисто нов автомобил, и то с гуми Мишелин :?

Тема "Pri visoka skorost" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: