• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
pavel6666 - напреднал
Колеги наложи ми се смяна на филтъра на купето на личниото ми МПС- Нисан. Въпросния филтър е от две части като цената му варира от 25 до 40 и нагоре лева. Прави впечатление, че изработката е много елементарна и смятам, че реалната цена на този филтър е не повече от 5 лв. Та понеже след смяната ми остана двойка филтри та реших да пробвам сам да подменя филтриращата хартия запазвайки оригиналните рамки на стария филтър.
ТА ВЪПРОСА МИ Е НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ОТ КЪДЕ МОГА ДА СИ КУПЯ ТАКАВА ФИЛТРИРАЩА ХАРТИЯ.
ПО КЪСНО ЩЕ СЛОЖА И СНИМКИ НА ФИЛТРИТЕ И ЕВЕНТУАЛНО ОБНОВЯВАНЕТО ИМ
BAlexandrov - специалист
Мисля, че за аспиратори продават същата
pavel6666 - напреднал
Добре а да знаеш къде продават???
Ако намеря това ще ми е първата работа .. :)
25th Hour - специалист
Едното е поленов филтър а другото е за мазнини. Иначе може велпапе...30 лева за поленов филтър е доста ефтино и аз не бих си правил експерименти.....
pavel6666 - напреднал
Дали е поленов братята китайци гаранция не дават.
mien - специалист
:idea:

Прикачен файл

Image343.jpg
Image343.jpg (124.7 KиБ) Видяна 8652 пъти

Прикачен файл

Image344.jpg
Image344.jpg (91.48 KиБ) Видяна 8652 пъти

Прикачен файл

Image345.jpg
Image345.jpg (72.04 KиБ) Видяна 8652 пъти
Chefo77 - майстор
Колега, не се излагай с тази вата, тя е с ограничена пропускливост на вода и ще ти се запотяват прозорците като за световно!
pavel6666 - напреднал
Помогнете да намеря място от което да си купя
СТЪКЛОКЕРАМИЧНА ФИЛТЪРНА ХАРТИЯ.
Доколкото знам такава се ползва при този тип филтри.
Spokoiniq - майстор
намери телефона на фирма Руди '96 и попитай колко ще ти струват за модела и кой магазин работи с техните филтри.Аз пазарувам директно от тях, в Лозен, може и до там да се вдигнеш.Не правя реклама, имам си човек, който ми урежда отстъпки за всичко там и затова ходя на 10000км и пазарувам накуп.И да не е с тая отстъпка разликата с оригиналните в цената е огромна, а качеството е много прилично.Имат един нелош турски внос на 1/4 на парите на оригиналните безумно скъпи филтри за купе.Аз си ги сменям на 5000км в София и ми е ОК, за нищо пари.площта на филтъра е много по-голяна , защото е нагънат, разбери елементарно нещо.Не играе фи-то на отвора а площта на хартията.
inspo - майстор
колега предлагам ти един друг вариянт , пробвай дали няма да ти стигне хартията от филтър за москвич ,има ги в магазините за авточасти за руски коли . Самия филтър е кръгъл ,но е доста голям .Цената му не би трябвало да е много висока .Мисля ,че бяха около 5 кинта .
  • 1
  • 2

Тема "Направи сам филтър за купе???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: