След 1 април ще съм три седмици на вилата ми. Обади се на ЛС, за да ти кажа как да се свържеш с мен. И да ти докажа, че е възможно и без пружини да не тече, даже и газ. Въпреки съмненията на специалиста сола 180 

ЧефоС написа: Има много технологии - с дрелка, с маткап, с абразивна паста с различна едрина на абразива, паста ГОИ, някои ползват и прах от стационарен шмиргелЕй страшен си.Това, че си прочел нещо във форума на ситроен и после си го постнал тук не означава, че си го правил или е правилно.![]()
Аз лично пасвам клапани БЕЗ натиск, на ръка. Каква паста ползвам, не е важно. Важно е да се получи, както и колегата казва, матова повърхност на контактните повърхнини. Ширината им зависи от доста фактори, но колкото е по-тясна, е по-добре. За добре напасван клапан към седлото смятам този, при който клапана, оставен на собствената си тежест, и залят с газ за осветление, няма теч през него.
Второ правило, което спазвам, е следното. Регулирането на хлабината да е на горната граница на допуските. Защото с времето клапана и седлото "се сработват" и хлабината намалява.
Не знам дали съм прав - нека сола 180 да каже като специалист. Просто толкова си разбирам.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: