• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
SHADOWAWS - специалист
Такааа, зарекъл съм се, че ще си правя CarPC и доста време се ровех из интернет за да си намеря необходимата карантия.
За момента съм се спрял на следните:
Неттопчето но с някакъв Линукс.
Имам няколко варианта за плъхчета и клавиатури, че даже и комбинации и от двете (2 в 1)
Мишокът
Клавиатура с тракбол 1
Клавиатура с мишок
Клавиатура с мишок/тракбол 2
Върхът на сладоледа - Дистанционно У-ние + клавиатура + мишок
Допълнителните монитори може да са някои от тези:
3.5"
4.3"
а може и да е TV 7" ПОДГЛАВНИК

За сега това ми е като наложащо, но по натам ще се слагат GPS и други джаджи.
Лаптопа ще го захранвам от колата дирекно от акумулатора, обаче преди това ще му сложа един регулатор на напрежение за 9V да съм спокоен ;)

Какво мислите за идеята ми и какво яе ме посъветвате да избера?
bulhomes2 - майстор
Имам подобна на първата мишка и е голям боклук. Твоята може и да не е такава, но моята я мъчих, чистих... и не става. Иначе се записвам да следя темата - интересна ще е.
ArturDent - Почти Безобиден
А за какво ще го ползваш?
SHADOWAWS - специалист
ArturDent написа:
А за какво ще го ползваш?
Предимно за слушане на mp3-ки.
Но понеже голям плюс е че има Wi-Fi лаптопчето - ще го ползвам и за интернет (поне в обхвата на точките) на първо време. А като патувам на дълги разстояния (повече от час) с жената, да и пускам филми, докато аз шофирам. (да, лаптопчето е достатъчно мощно за целта....мисля).
MamaMy - майстор
Какъв е тоя лаптоп на 9 волта?
Какъв е тоя стабилизатор дето ще го удържи?
Какъв хард ще ползваш за да държи на лунния ни пейзаж?
Това са само въпроси изникнали ми на първо четене.
SHADOWAWS - специалист
MamaMy написа:
Какъв е тоя лаптоп на 9 волта?
Какъв е тоя стабилизатор дето ще го удържи?
Какъв хард ще ползваш за да държи на лунния ни пейзаж?
Това са само въпроси изникнали ми на първо четене.
Толкова волта му е адаптора все пак -не прочете ли?
Ми стабилизатор на напрежение за 9 волта разбира се ;)
Прочети какво е NAND FLASH и цени за такъв хард в БГ. А и може да плзвам по-бърза флашка на която са записани филмите и музиката. А на харда само ще има ОС Линукс (Bodhi Linux примерно или Puppy).
Други въпроси? ;)
MamaMy - майстор
Въпросите ми са съвсем риторични. Такъв подобен лаптоп със 4Г флаш диск подарих на бившата ми жена преди 2 години :-D
Това го казвам за да ти поясня само, че до болка ми е познат със всичките му хубавини. Ще останеш доста разочарован от резултата. Все пак пробвай на сухо. Не бързай да разваляш нищо по колата и по техниката докато не се увериш, че резултата ще те задоволи. Говоря, както за качеството на звука, така и за картината. :wink:
SHADOWAWS - специалист
Значи лаптопчето може да се подмени с един Аsus ЕЕЕ PC 701 или 901 20G моделите. Поне от тях съм бил доволен (имах Асусче, но преди години го продадох).
Дайте предложение вие за лаптопче, което да ползвам, айде за мишока разбрах вече кой да отпадне от списъка...
SHADOWAWS - специалист
Между другото:
Ако ползвам Асус ЕЕЕ ПС, мога да си направя Това зарядно за колата. А ако някой друг има Асусче, може да си направи и за него ;)
с този китайски боклук нищо няма да напрвиш.
По добре си взем някакъв лаптоп 2-ра ръка
1во - процесора на този е мипс ил арм а не х86 или х64 освен с андроидА с който си е няма какво друго да може да му се сложи като OS
2ро няма никакви видео изходи нито входове
и найстина освен като пищеща машина и уокмен за друго не вярвам да успееш да го ползваш
много е вероятно мишката и тракбола който сложиш да не са подържани от андроида за дистанционното няма смисал да го споменавам и то е същото
и се връщам на това което казах по рано нещо 2ра употреба щом искаш да минеш по тънко
  • 1
  • 2

Тема "Моят вариант за CarPC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: