• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23
Всички имаме коли, нали ?
disem - специалист
Според изискването на закона дневните светлини трябва да са на не по-малко от 60 см една от друга, не по-ниско от 30 см от земята и не по-високо от 1.30 метра. Да не говорим че искат сертификат вече. Въпрос на време е всички с допълнително поставяни светлини както и тези използващи фаровете за мъгла да бъдат глобени. Просто полицаите все още не са научили закона. :roll:
Pinto - специалист
Не можах да разбера по предния колега. Ако си сложиш DRL модул, който да включва късите светлини вместо теб дали се смята за изменение. Не схващам какво значение има дали включваш фаровете от ключа или се включват автоматично. Че то тогава, ако си сложиш други стелки пак е изменение. Може да ти се плъзне крака и да направиш произшествие. Няма ли някъде нормативен акт, който да казва кое е изменение и кое не.
torbalan - Дървен философ
Тук няма какво да се разбира и мисли - съгласно закона е забранено и толкоз...

Отделно, че практически всички автомобили произведени през последните десетина години това го имат като възможност - автоматичното включване на фаровете :)
Pinto - специалист
Съгласен съм с теб, но можеш ли да цитираш къде точно е написано в закона - чл.т.ал.
146 например...

Като намериш наредбата, ще разбереш какво и как може да променяш...
kuger - майстор
DRL-дали ще го монтираш на късите или на дългите е въпрос на лично решение. При мен е на дългите. Пали плавно светлините на % избран от мен, пали само при наличие на над 13,5v. Гаси светлините при гасене на мотора, има опция "изпрати ме". По никакъв начин не влияе на основното осветление, при включване на основно осветление автоматично се изключва.
Най-важното, струва по-малко от глобата за забравени невключени фарове.
Закона те задължава да караш на къси или дневни през деня. Ползването на дългите е забранено...
kuger - майстор
Вярно, но дълги на 30% не заслепяват, а се виждат много по-добре.
Все пак е по-добре от фарове за мъгла или габарити.
Още нещо, мога да избирам габаритите да работят или не.
Преминаване от дълги на къси става с преместване на едно кабелче.
Но, нямам намерение да амортизирам основното си осветление заради тъпи наредби, които не позволяват
допълнителни светлини /поне за сега/. Изискват сертификация, която май в милата ни родина няма кой да направи.
cvetanmu - специалист
Ако наистина се случи това http://www.sofiapost.net/cvetanov-spira ... ki-na-kat/ - тези с включени дълги светлини през деня ще са, като дядо Коледа за полицаите.
kuger - майстор
cvetanmu написа:
Ако наистина се случи това http://www.sofiapost.net/cvetanov-spira ... ki-na-kat/ - тези с включени дълги светлини през деня ще са, като дядо Коледа за полицаите.
При 30% сила на светене няма да разбереш, че са дълги.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23

Тема "Дневните светлини?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: