• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

ieiei - специалист
Според вас на VW Венто 13ки джанти
Вентото(Голф3) излиза от завода и с двата вида джанти 13" и 14".
Точно за нашите пътища комфорта е с по-високи гуми с еднакъв "диаметър".
Mega - специалист
Зависи, аз имах Vento, сега баща ми все още го кара и заводски си беше с 15-ки. Мисля, че на всеки модел на капачката на резевоара пишеше с какви гуми може да се кара.

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advan ... o/marka/VW

Ops. Sorry, сега виждам, че говорите за джанти, аз мисля за гуми.
zemo - напреднал
[/quote]Нови летни гуми се държат прилично на сняг, но ако са на повече от 2-3 месеца не стават. Казвам го от опит. За Бургас и Варна биват, но за по-продължителен сняг си е самоубийство. Не, че не съм ходил на Пампорово с издухани летни гуми "за да се направя на мъж", но просто не си заслужава риска и ядовете.[/quote]
Затова в Бургас като падне дъжд става мазило, за сняг да не говори ме . Всички се влачат с 15км/ч и никой не смее да кара.
colyo - специалист
zemo написа:
Нови летни гуми се държат прилично на сняг, но ако са на повече от 2-3 месеца не стават. Казвам го от опит. За Бургас и Варна биват, но за по-продължителен сняг си е самоубийство. Не, че не съм ходил на Пампорово с издухани летни гуми "за да се направя на мъж", но просто не си заслужава риска и ядовете.[/quote]
Затова в Бургас като падне дъжд става мазило, за сняг да не говори ме . Всички се влачат с 15км/ч и никой не смее да кара.[/quote]

Не е редно от едно мнение (моето) да вадиш изводи за шофьорите в целия град. В Бургас (както и в по-голямата част от страната) проблемът е в нивото на обучение и, че половината от водачите излизат по пътищата без да имат елементарни умения. Личните ми наблюдения са, че и във Варна е същото. Имам познати, новоизлюпени шофьори, които са взели книжка без нито един метър минат на заден ход. Такива хора се "панират" при всяка малко по-сложна ситуация и са пречка и опасност за останалите участници в движението. От тук идват и проблемите с трафика, а не от гумите, които използваме. При сух асфалт и скорост 30-40 км/ч (бургаски климат) разликата в гумите просто не играе.
marmoz - специалист
colyo написа:
Не, че не съм ходил на Пампорово с издухани летни гуми "за да се направя на мъж"
Те на Чепеларе стоят ченгетата и не пускат,ако нямаш вериги да се качваш към Пампорово,друг е проблема че като се заледи последният път и снегорина бе закъсал,а ние 3 джипа се въртяхме като гламави на леда..... :-D :-D :-D

П.П.Наи якото бе идват куките да се правят на "мъже",след като са жулили кафета по баровете и са изпуснали ситуацията и е станало мазало,та спира Нивата и първият слиза - както слиза така и на земята по очи :-D - долу лед, неможе да стъпиш камоли да караш :-D
ieiei - специалист
Наи якото бе идват куките да се правят на "мъже"
С това,че на пускат самоубийци ли :?:
marmoz - специалист
ieiei написа:
Наи якото бе идват куките да се правят на "мъже"
С това,че на пускат самоубийци ли :?:
Не проблема е,че го правят когато вече е станало мазало,след като са станали задръствания и тн.,говоря за Пампорово и Чепеларе :)
VLADO66 - майстор
На такъв лед само забранени гуми могат да те спасят :-D http://www.youtube.com/watch?v=5dJmGdu5HqU
Chefo77 - майстор
Не знам кога ще приемат промени в ЗДП, като в него да се впишат понятията "зимна" и "лятна" гума. И тези, които карат при зимни условия с летни гуми, направо да им вземат книжките. Днес известно количество малоумници, които решили "да прецакат" схемата с даването на пари за зимни гуми, разкатаха фамилията на част от движението във Варна и околностите. И заради тези елементи страдат всички останали (за тях не ме интересува). Колони от по 25-30 коли, и пред тях - разбира се ТАРИКАТ...
nanobanano - специалист
VLADO66 написа:
На такъв лед само забранени гуми могат да те спасят :-D http://www.youtube.com/watch?v=5dJmGdu5HqU
Онзи ден на такъв лед един с летни гуми се въртя буквално пред дома ни с едно ауди по малко по-голям наклон и удари на комшията колата и спря на метър от моята и от една друга,и това при минимална скорост.Слизаше на долу,а след 10 метра колата му вече гледаше на горе а пътя е широк точно за една кола напречно.Не можеше да се стъпва точно както този от клипа.След 20тина минути аз със зимните гуми на горе си драпах макар и вече може и да беше поотпуснало малко.Това беше миналата неделя(16ти).
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: