Всички имаме коли, нали ?
VLADO66 - майстор
nikolovvd написа:
Няма опасност! Сутрин в гаража като я паля е на 3-4 градуса и обикновено не се налага да чистя стъклата.
Предишни години като сипя зимна течност за чистачките, по 2 литра от Шел купувах, изкарваше до лятото и минавах на планинска вода. Тази година сипах цяла туба 4 литра от Ромпетрол, толкова събира резервоарчето и май ще изкарам до следващата Зима. :-D
Ти да не я караш в хола тая кола :? При мен хвърчи по 2-3 литра на месец-карам средно 1200-1400км. на месец.
ralev - специалист
Spokoiniq написа:
По една година минимум на всякакви условия изкарват ALCA немски на бройка от Лукойла, ебати бананите дето си купил...колата е също Лагуна

+1 зa ALCA
thinkpad - майстор
VLADO66 написа:
Ти да не я караш в хола тая кола :? При мен хвърчи по 2-3 литра на месец-карам средно 1200-1400км. на месец.
И аз карам по два сезона с 2-3 литра течност. Дори и повече. Зимата я сменям обикновено, защото ме е страх да не замръзне, не защото няма течност. Общо взето и чистачки рядко пускам, ако не вали. Е, зимата ги пускам сутрин, но с една туба топла вода, понеже колата стои отвън и предното стъкло е заскрежено. Пускам ги да мотаят там, че да не замръзне на място водата. А някой да каже нещо за тия чистачки по 4,99лв двете, с които се оборудвах? :-D
Pinto - специалист
И аз давам един глас за "Шампион". Наистина са много добри и не много скъпи. Обаче след като ми откраднаха два чифта минах на марката "Кауфланд". Дебна да пуснат на промоция по 4 лева бройката и си вземам един комплект. Понякога, когато стъклото е почти сухо проскърцват ама за толкова пари, толкова. Карам целогодишно със зимна течност за чистачки и не знам дали е редно така.
ferrari4456 - специалист
Аз взех едни от бриколаж за 2,99лв брой, много добри са за сега.Взех ги преди 2 месеца, сутрин ги пускам да си търкат скрежа и после пак си чистят добре.
hidrazin - майстор
Определено не съм фен на много скъпите чистачки. Така или иначе лятото си изгарят - де по-бързо, де по-бавно. Последно май бях купувал някакви Графит за под 10 лева. Много доволно. А от бананите въобще не съм доволен.
:partyman:
ferrari4456 - специалист
Аз съм почитател на скъпите чистачки, но съм стиснат.Купих колата с оригинални чистачки Bosch закупени от официалния й сервиз и 5 години след това още чистеха добре и ги смених с тези от бриколаж.Преди това се лъжех и купувах китайски и след месец пак връщах Bosch-а.
Duke_BG - специалист
Аз ползвам така наречените "банани" марка Mititoyo по 3.5лв парчето и съм много доволен а и не боли толкова ако ги накъсаш зимата :)

БОШ от България никога няма да си купя каквото и да е .
а разни скъпи чистачки по 15-30 лв комплекта няма смисъл

Тема "Ще сменям чистачки - дайте съвет какви ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: