Всички имаме коли, нали ?
Duke_BG - специалист
а понякога не пали и на тикане като загрее :)
mitron - специалист
а дали това ще е само от комутатора може да е и датчика на коляновия вал (датчик на ХОЛ)аз имах такъв проблем само че на корса спря да пали закарах я на майстор той каза че е от комутатора смених го но не е от това закарах я на доста добър диагностик и той ми я оправи с този датчик
Кики - специалист
Разглеждания в тази тема комутатор се слага на двигатели които нямат датчик на коляновия вал, датчика се казва индуктивен и е точно под посочения комутатор и се намират в делкото.
stiv1961 - майстор
Кики написа:
Разглеждания в тази тема комутатор се слага на двигатели които нямат датчик на коляновия вал, датчика се казва индуктивен и е точно под посочения комутатор и се намират в делкото.
Изображение

Бях чувал, че за Опел става от Лада Самара( бил доста по- евтин) :)
nikolovvd - майстор
Преди години, когато частите бяха скъпи и се намираха трудно, се бях снабдил с един спрей със сламка, пълен с фреон. По този начин хващах топлинните пробиви в някой апаратури.
Спре да работи, пръснеш на транзисторчето и всичко се оправя. След два три такива теста се поръчваше новият елемент.
А иначе тестерите за комутатори и прочие автомобилни тестери и измервателни апаратури са си доста скъпи поради една проста причина. Това не са любителски уреди, а апаратури, с които се печелят пари. Не е като да си купиш трансмитер от пазара, за да си слушаш MP3-ките в Жигулата или USB адаптор, за да си четеш CAN Bus-а с лаптопа.
stiv1961 - майстор
Днес си поиграх малко с моя таралясник :-D . В гаража намерих радиатор от ДВД барабар с вентилаторчето, преди време бях купил един комутатор за резерва и имах налично делко. Изкарах карантиите от делкото и ги монтирах на радиатора а него- на купето в двигателния отсек
Прикачен файл:
090820142518.jpg
Сега трябва да си намеря ор,гинални куплунзи, че с този монтажен силикон загрозявам гледката :-D . Сега имам и стенд за проверка на комутатори :) , вадя буксите, слагам комутатора и връткам- ако запали значи е изправен, ако не- в коша :-D
jekasus - майстор
Сега можеш да предложиш услуга в Стара Загора - проверка на комутатори на дърти Опели по домове :-D
stiv1961 - майстор
jekasus написа:
Сега можеш да предложиш услуга в Стара Загора - проверка на комутатори на дърти Опели по домове :-D
Дърт си ти :-D , дзвера е само на 20, комшията одеве мина и спомена, че жигулката му е 71-ви набор, моя е с 22 години по-малък от нея :-D
pansim - майстор
Спокойно, Жигулата ще го надживее твоя хлОпел :-D

Имал съм два Опела, и не искам да си помислям за трети :lol:
Мъка...
miroton - майстор
Зимата ще му стане студено на тоя комутатор.

Тема "Въпрос за комутатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: