Всички имаме коли, нали ?
ZEDYCUS - майстор
koveslav
Това е предпазител тип FS ."FS30A ПЛАСТИНА ПРЕДПАЗИТЕЛ" се води в програмата им,производител TESLA цена Косер 0.50лв. Имат бройки в магазина им срещу бизнес център Микрон,а също и в магазина на булевард "Копривщица".Аз работя доста с тях,имам онлайн достъп за пазаруване и току-що проверих.
Опа,грешка! Твоят е FS1 а не FS,има разлика в захващането,само габаритните размери и междуцентровото разстояние е еднакво.В Косер го нямат,съжалявам за грешката. Ето каталог със схеми и размери на основните типове автомобилни предпазители: http://www.tesla-blatna.cz/_soubory/pojistky-fuses.pdf . Голяма гама автомобилни предпазители предлагат и Фуго,в Пловдив са на "6-ти септември" 191,до Семинарията.Магазинерката им си знае стоката почти наизуст,може и по телефона да я питаш 032 627237
Благодаря. Ще ида днес след работа да ги проверя, то даже тези с другото захващане изглеждат по стабилни. Като стегнеш болта и няма да се разтвори крачето. :partyman:
С новото реле директно ще го пробвам на място дали ще стане бушоня. :supz:
kr1100 - майстор
ZEDYCUS -защо не пробваш с месингова или ламарина /латун/? Измери колко е дебел този предпазител.
Има с дебелини 0,1;0,15;0,2;0,25; 0,3 мм на ленти широки 300 /450 мм.
Да беше от Варна да ти отрежа .
ZEDYCUS - майстор
Днес след работа успях да мина през Косер до Микрон. Точно от този вид, който ми трябваше, нямаха. Koveslav се оказа прав :prayer: , но взех от два други вида. И двата са на 32 волта, оригиналния е на 36 волта(в линка на ковеслав ги има характеристиките), би трябвало да работят нормално или се лъжа. Хидразин да каже, той е по елтехниката. Мисля да сложа този с пластмасовата изолация. Цената само на тези с изолацията е по голяма-1,8лв бр, другите са по 50ст.
:partyman:

Прикачен файл

07012015595.JPG

Прикачен файл

07012015594.JPG
hidrazin - майстор
Изобщо не се притеснявай за тези волтове. В конкретния случай нямат абсолютно никакво значение.
Тези с пластмасата изглеждат читави. Другите ми приличат на алуминий - ментаци.
ZEDYCUS - майстор
:partyman: Ще сложа значи с пластмасовата изолация, по принцип всички предпазители в Косера бяха на Тесла, момичето извади един кашон и каза избирай си.
И аз си избрах нея, бушони за кво са ми. :-D
koveslav - майстор
ZEDYCUS написа:
:partyman: Ще сложа значи с пластмасовата изолация, по принцип всички предпазители в Косера бяха на Тесла, момичето извади един кашон и каза избирай си.
И аз си избрах нея, бушони за кво са ми. :-D
Точно тази магазинерка днес е именничка,ти бушони гледаш :D Доколкото си спомням и двата вида са от еднакъв материал,само че откритите се ползват когато има основа отдолу,а тези с изолацията,когато монтажа е "висящ" и има опасност след като лентата прегрее и се прекъсне да се извие и опре някъде в съседен детайл.Слагай който ти е на кеф,работят.Тесла е сериозна марка.
hidrazin - майстор
Възможно е да са еднакви. Няма как да съдя от снимката.
Просто ми се видяха "по-алуминиеви". :-D
Важното е че си намерил и няма да правиш разни нашенски истории.
koveslav - майстор
Слагал съм доста лентови предпазители на тази марка,работят коректно,стига да са стегнати правилно и да не са нагорели контактните повърхности.След смяна на проблемна свещ,вентилатор или каквото е предпазено с тях,не е лошо да се проверява стягането на предпазителя,тъй като ако не е успял да изгори,понякога материала му под болтовете поддава,връзката се влошава,грее и следват проблемите по цокъла.....

Тема "Лентов предпазител 30А за реле подгревни свещи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: