• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
Това с видимостта в десен завой си е чисто .... абе да не казвам какво.
Ми като правиш ляв завой с ляв волан какво? Аз ще позная - калпави шифьори. :lol:
Който няма дупе да не кара. Ни с ляв, ни с десен. Ако е толкова непохватен ... ми да си вземе със среден волан. :lol: :prayer:

Изображение

Абе radius кола със среден волан дали е позволено да се кара у нас??? :lol:
:partyman:
Whitesnake - специалист
Колите с десен волан трябва да бъдат забранени за внос, а собствениците на вече движещите се такива из България да бъдат принудени да обърнат волана със закон, ако не - незабавно бракуване и/или солидна глоба. Без възможност за коментар.
На колите с десен волан ъгълът на фаровете е друг, за това някои тарикати слагат ленти, за да може да минат уж метър. Отделно видимостта при изпреварване и ляв завой е ограничена, кой каквото и да говори. Това е опасно. Тук не ни е левият завой с предимство, а десният. Важното е да можем да гледаме отляво какво става.
А мощен автомобил не компенсира липса на видимост. Само по-силно ще се размажеш при сблъсъка с тоя отсреща.
KingLin написа:
е ти дам да покараш с десния волан и да споделяш мнения в движение.
Да направим ли снимки какво се вижда от кола с ляв и с десен волан от платното за насрещно движение - най-важното, да не говорим че и трябва да гледаш за преминаващи пешеходци? Брей, че спор. Ами ходете в Англия да си ги карате с десен волан. Само там не се научиха нито от коя страна на пътя се кара, нито на правилните мерни единици - метриката. Самите те не могат да ми превърнат миля във футове.
toni_g79 - специалист
Мен повече ме притеснява не волана,а регистрацията на МПС-то.....особенно тези дето са с RO и TR ,както и някои други "еврпейски" мислещи ,че ябланица-русе 2 ленти в една посока :lol:
Последна промяна от toni_g79 на вт фев 17, 2015 12:09 am, променено общо 1 път.
KingLin - майстор
@Whitesnake Ти ако се изживяваш като следващия Шумахер проблема си е при теб. Баща ми 25 години я кара тази кола и няма нито 1 ПТП. Не колата и волана блъскат пешеходеца. Шофьора го прави. Нарича се съобразяване с пътната обстановка. И преди да забранят десния волан ще трябва да задължат новоизлюпените шофьори да карат само коли от типа на Смарт с 500 кубиков двигател на които скоростта да е ограничена според пътя и средата където се движат. Все неща дето скоро няма да се случат.
За фаровете съм съгласен - не трябва да ги пускат да минат ГТП ако не ги оправят.
hidrazin - майстор
Брееееййй, ами що не почнем първо от хилядите келеши по нашите пътища с коли дето са си "вдигали" фаровете без да занаят че тогава нищо не виждат?
Или хилядите тъпанари със 100W крушки във фарове за 55W-ови ламби, хилядите с нерегулирани въобще фарове, хилядите с нерегулирани и калпави китайски ксенони, хилядите със забранени мигащи, святкащи, сини, зелени, червени, пембени ... и всякакви незаконни допълнителни светлини?
Хммм... Какво ще кажеш а?
Аз знам. Пълно с калпави шифьори. Хайде да почнем от тях, пък после ще му мислим за законните все още коли с десен волан.
Както и KingLin каза - проблема не е във ламбите и воланите а в неуките шифьори.
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Я да видим някой от върлите противници на десния волан имал ли е такава кола, че толкова да е недоволен. Щото иначе се дърляте с категорични мнения и изводи, а в действителност е твърде възможно да сте от типа "аз не съм ял кебапче, но братовчеда познава един дето бил ял".
crez - майстор
Защо почитателите на десния волан не чешат езиците тукhttp://desenvolan.5forum.net/ мнения бол, съвети също. Аз също съм противник на регистрацията на тези авто в БГ. Има закон, ляво движение, трябва да се спазва.
shotik - майстор
crez написа:
Защо почитателите на десния волан не чешат езиците тукhttp://desenvolan.5forum.net/ мнения бол, съвети също. Аз също съм противник на регистрацията на тези авто в БГ. Има закон, ляво движение, трябва да се спазва.

Вероятно трябва да е написано " Има закон,дясно движение,трябва да се спазва "
bulhomes2 - майстор
Че кой не го спазва? И пак отивате в крайности. "Любители" на десен волан няма как да има, защото при равни други обстоятелства десния волан е по-неудобен от левия и това няма как да води до "любители". Има хора, които са изпитали, че подобни крайни мерки като абсолютно забраняване на левия волан, са доста прекалени. То по тая логика ще трябва да се забранят алкохола, цигарите, извънбрачния секс и т.н.
crez написа:
Защо почитателите на десния волан не чешат езиците тукhttp://desenvolan.5forum.net/ мнения бол, съвети също...
Ми щото автора на темата пита тук.
kalpev - специалист
Ще ми се да кажа и аз нещо по въпроса. Няколко години съм карал кола с десен волан в страна с ляво движение, където живеех. Само в началото е трудно докато се свикне. И поне за мен, кола с десен волан е много по-удобна за каране - силната ръка на волана, слабата само за превключване на скоростите.
На крайните привърженици на забраната за автомобили с десен волан в България, мога да кажа, че това е много сталинистко и го няма никъде по развитите страни. В Лондон съм виждал коли с ляв волан да се движат спокойно - най-вече ретро и спортни автомобили, може би купувани от Германия, Италия и др.
А точно в родината на Сталин пък съм виждал, не една-две, а много коли с десен волан по пътищата.
Да, в България има закон за дясното движение, но това не значи, че колите с десен волан не го спазват и автоматично са незаконни. Предпоставките за ПТП идват, не от коя страна е волана, а от водачите им.
И всекидневно четем за загинали хора по пътя из нашата преса, нищо че колите им са с волан отляво.
По-скоро трябва да се замислим за това и да караме разумно всички, а не да роптаем по инако-то. Вижте статистиките - та, то война не ни трябва...цифрите са ужасни...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Какво мислите за колите с десен волан?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: