Здравейте, купих си промоционалния видеорегистратор от Кауфланд. Пълна скръб. Изтраях го 6 дни и им го върнах. Не мога да разбера с какви очи имат наглостта да изписват HD като реалната резолюция е точно като на човек на 5 ракии. Аз лично няма да се подлъгвам повече от реклами или купуване на такава техника по интернет. Само и единствено на живо демонстрация на характеристиките, правене на клип, който се записва на собствена карта памет, преглеждам клипа на монитора в нас и ако ми хареса, чак тогава купувам модела. Ако ми откажат тест, просто им казвам ЧАО и си излизам. Проблема е, че не намирам магазини, които предлагат такава техника. Даже по Технополис, Техномаркет не съм виждал. Мисля си тия екшън камери, които си имат лепящ се с вендуза стойка, дали могат да се ползват за такава цел?
Поздрави
Всички имаме коли, нали ?
jekasus
- майстор
151 мнения в "Видиорегистратор, плюсове и минуси"
nikolovvd
- майстор
Ако отвориш някой онлайн магазин ще се хванеш за главата. Отделно е това, че и те самите не знаят какво пишат на сайта си. Това което виждаш тук и там по разни рекламни материали като надпис HD720p или 720p HD е име на устройството и няма нищо общо с HD качеството. Най-много да има 720 линии на картината, но това не означава, че качеството е HD. Имам камера за видео наблюдение работеща с 700-800 TV линии, но е в D1 стандарта.
Ако търсиш истински HD регистратор за автомобил с вграден GPS си приготви 400-450 лв., а ако искаш да е Full HD към 900-1000 лв.
Китайците ги правят на половината от тази цена, но вероятността да попаднеш на менте е огромна. Правят реплики на тайвански регистратори, които са с всевъзможни икономии - евтини обективи, калпави сензори, съмнителни процесори и т.н.
Ако търсиш истински HD регистратор за автомобил с вграден GPS си приготви 400-450 лв., а ако искаш да е Full HD към 900-1000 лв.
Китайците ги правят на половината от тази цена, но вероятността да попаднеш на менте е огромна. Правят реплики на тайвански регистратори, които са с всевъзможни икономии - евтини обективи, калпави сензори, съмнителни процесори и т.н.
nakatasan
- специалист
nikolovvd написа:Ако отвориш някой онлайн магазин ще се хванеш за главата. Отделно е това, че и те самите не знаят какво пишат на сайта си. Това което виждаш тук и там по разни рекламни материали като надпис HD720p или 720p HD е име на устройството и няма нищо общо с HD качеството. Най-много да има 720 линии на картината, но това не означава, че качеството е HD. Имам камера за видео наблюдение работеща с 700-800 TV линии, но е в D1 стандарта.Това имах предвид, нагледал съм се на сайтове и реклами, които за нищо не стават. Просто търся нещо качествено, което да върши работа.
stanetzz
- специалист
ЕТО канала на един пич в Ю-Тюб, който се занимава основно с ревюта на видео регистратори, екшън камери, HUD-дисплеи и т.н. Към всяко негово ревю има и линкове с търговци в E-Bay, на които може да се разчита, че продават читави техники.
Според мен няма нужда да похарчиш 900-1000лв за HD, само за единия надпис GARMIN, примерно. Същата работа ще ти свърши и китайски или тайвански за 4-5 пъти по-малко пари.
Според мен няма нужда да похарчиш 900-1000лв за HD, само за единия надпис GARMIN, примерно. Същата работа ще ти свърши и китайски или тайвански за 4-5 пъти по-малко пари.
velsi
- Почетен майстор
Господин, Шопов, търговските Ви практики не ни интерсуват в този форум. Личната Ви кореспонденция също. Моля не ни занимавайте повече с тях. Да не говорим, че публикуването на лични съобщения в публичното пространство на форума само по себе си е сериозно нарушение.
Веднъж бяхте предупреден. Трети път няма да има! Разбирам, че сте бил подразнен, изтървал сте си нервите, но това са неща, които не касаят останалите участници във форума. Публичното обиждане пък е крайно недопустимо! Моля решавайте личните си проблеми по начини удобни за Вас, но не на страниците на този форум. Благодаря за разбирането.
Веднъж бяхте предупреден. Трети път няма да има! Разбирам, че сте бил подразнен, изтървал сте си нервите, но това са неща, които не касаят останалите участници във форума. Публичното обиждане пък е крайно недопустимо! Моля решавайте личните си проблеми по начини удобни за Вас, но не на страниците на този форум. Благодаря за разбирането.
Иван Шопов
- помощник
Velsi,
Изобщо не държа нещо свързано с мен да Ви интересува и не го очаквам. Очаквам обаче никой да не си позволява лъжи по мой адрес. Очаквам също да отбележите и това нарушение и да вземете мерки.
Как предлагате да решавам "личните си проблеми" освен с дискусия там, където те съществуват? Г-на, който "твърди неверни неща" е използвал тази тема - публично, с користна цел и изпълнена с невярно съдържание. Използвах я като адекватен отговор - на същото място, пред същите хора. Смятам, че всеки има право на отговор, когато се търси истината, но ако това в този форум не е вярно - моля да ме извините.
Държа да отбележа, че изобщо нямам за цел да обиждам когото и да било. Предложете ми как да наричам човек, който лъже и клевети пред всички и веднага ще заменя използваният от мен термин с предложеният от Вас. Предполагам разбирате, че използвам термина "лъжец" не като обида, а като доказана констатация. Не наричам никого "глупак" например, най-малкото защото няма ясни и неоспорими данни за това.
Забележете, че няколко пъти помолих темата да не променя посоката на първоначалната и цел и никога, ама никога не публикувам нещо, свързано с мен, освен ако не бъда обвинен от някой "форумен гуру". Не разбирам защо тълкувате като "обида" сигурен факт, а в същото време не го правите в момент, в който Х обвинява Y несправедливо и невярно.
Както и да е, подчертавам още веднъж, че нямам намерение да влизам в пререкания с когото и да било за каквото и да било. Много моля обаче или да следите за спазване на правилата еднакво за всички, или да оставите правото на отговор открито за всеки, който е оплют по една или друга лична причина.
Благодаря за разбирането!
По повод поста на nikolovvd - линкът е към модел с наистина ниско качество за да е примамлива цената. Аз лично не препоръчвам на никого да закупи именно това устройство (няма да коментирам фирмата и цялостната им стокова наличност).
Весел ден!
Изобщо не държа нещо свързано с мен да Ви интересува и не го очаквам. Очаквам обаче никой да не си позволява лъжи по мой адрес. Очаквам също да отбележите и това нарушение и да вземете мерки.
Как предлагате да решавам "личните си проблеми" освен с дискусия там, където те съществуват? Г-на, който "твърди неверни неща" е използвал тази тема - публично, с користна цел и изпълнена с невярно съдържание. Използвах я като адекватен отговор - на същото място, пред същите хора. Смятам, че всеки има право на отговор, когато се търси истината, но ако това в този форум не е вярно - моля да ме извините.
Държа да отбележа, че изобщо нямам за цел да обиждам когото и да било. Предложете ми как да наричам човек, който лъже и клевети пред всички и веднага ще заменя използваният от мен термин с предложеният от Вас. Предполагам разбирате, че използвам термина "лъжец" не като обида, а като доказана констатация. Не наричам никого "глупак" например, най-малкото защото няма ясни и неоспорими данни за това.

Забележете, че няколко пъти помолих темата да не променя посоката на първоначалната и цел и никога, ама никога не публикувам нещо, свързано с мен, освен ако не бъда обвинен от някой "форумен гуру". Не разбирам защо тълкувате като "обида" сигурен факт, а в същото време не го правите в момент, в който Х обвинява Y несправедливо и невярно.
Както и да е, подчертавам още веднъж, че нямам намерение да влизам в пререкания с когото и да било за каквото и да било. Много моля обаче или да следите за спазване на правилата еднакво за всички, или да оставите правото на отговор открито за всеки, който е оплют по една или друга лична причина.
Благодаря за разбирането!
По повод поста на nikolovvd - линкът е към модел с наистина ниско качество за да е примамлива цената. Аз лично не препоръчвам на никого да закупи именно това устройство (няма да коментирам фирмата и цялостната им стокова наличност).
Весел ден!
kuger
- майстор
nikolovvd написа:Ето го ментето!За тоя боклук 95 лв цена? Същото, че и по-добро качество предлагат и ментаците от 25 лв. с които е залят пазара.![]()
http://www.detective.bg/Mini-kamera-za- ... Black-Hero
nikolovvd
- майстор
Аз от известно време си мисля за нещо по-добро от HD, но май ще изчакам още година две, докато цените на 4К камерите паднат да поносими нива. Не може смартфон с 20 МР камера да струва 1200-1500 лв., а една 4К камера да е 1000!
А може би Full HD - 3D ще излезе по-рано?

А може би Full HD - 3D ще излезе по-рано?

Тема "Видиорегистратор, плюсове и минуси" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература