Всички имаме коли, нали ?
toolegittoquit - майстор
nv952 написа:
А Тинки е прав че фаровите ми са пластмасови и наистина гледам че не са идеално прозрачни!
Истината е, че колкото и да ги полираш и да им слагаш покритие, отлагаш неизбежното. Особено ако се опиташ да ги полираш у вас. Повърхностният слой, пожълтял от UV го махаш, но отдолу пак пожълтява, ако не се вземат сериозни мерки. Това харесвам на фаровете, които са стъклени - стъклото не изгаря от UV-то. Драскотините се оправят с полиране.
stoianov_n написа:
Ти ся що обиждаш?
А ти що ся не спреш с обидните иронични подмятания, а? Не си забавен, нито интересен.
kr1100 - майстор
VLADO66 написа:
kr1100 написа:
VLADO66 написа:
Ако

Сегашната е опел комбо.Бронята отзад е натурална черна пластмаса/без боя/
Е здрава е , не се чупи лесно задната броня. Но от VW на Оpel :?

4-5г драпах с комбо 1,3 CDTI 2006 набор.Пази предницата от удар - кекава е.В скалдова база при скорост 20-30км/ч 1 пес ме атакува отпред в дясно и се навря под бронята.Тенекийките на които е поставен радиатора - изкриви се дясната, радиатора лейка.
VLADO66 - майстор
Комбото е най-убавата кола-служебна :-D
Kirilpm - специалист
nv952 написа:
Предполагам че за тук казваш :?
http://www.opelclub.bg/index.php?showto ... try1059990
Без да искам намерих темата преди месец и като намерих моите фарове останах в :shock: !
Бая видима разлика има :roll:
А Тинки е прав че фаровите ми са пластмасови и наистина гледам че не са идеално прозрачни!
Видимо слънцето е оказало влияние 8-[

Сега се чудя дали да не ги пратя на този човек от опел форума :?:
Гледам бая фарове е оправил,само не ми е ясно какво значи тва рециклиране ?
Хич недей слуша форумния професор,във фаровете нито има откъде да влиза прах,нито колата е 30 годишна морга като неговата,че да са толкова пожълтели от слънцето,трябва да имаш 2 врътки за регулиране на фаровете,намери втората и някоя вечер срещу бяла стена ги регулирай както са те посъветвали колегите,ако не се справиш едно регулиране мисля че е нещо от рода на 10лв.Ако пак не ти хареса светлината мери напрежението на акумулатора при запален двигател и пуснати фарове.
kuger - майстор
Снощи "ходих" на гости при колегите от Опел форума. Там споделят как се регулират фаровете. По височина, има врътка върху ел. машинката. По хоризонтала се бърка през отвор, там е другия винт.Има и схема.
nv952 - майстор
Ок....ще я търся другата врътка :)
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
във фаровете нито има откъде да влиза прах,нито колата е 30 годишна морга като неговата,че да са толкова пожълтели от слънцето.
Достатъчно е съвсем малко да е пропуснал вода фарът, за да влезе мръсотия вътре. А на новите коли фаровете си пожълтяват - пластмасови са. За това на сумати "нови" коли фаровете се дават за полиране. Почети и се информирай.
Пък за меренето отдавна му казах. Може да има пад и по инсталацията към фаровете. Принципно.
nv952 - майстор
Тия дни не ми се занимава с фаровете тъй че малко ще изчакат :)

Искам обаче да се допитам за нещо друго!

Ся...аз като си взех колата....(извинявай Тинки! Като ми взеха колата) взех винетка за 1 година!
Не помня кога точно но да кажем че съм я взел месец Май!
И аз следвам моята логика която е :
След като винетката е за 1 година нали трябва да важи до месец Май 2016 :?
toolegittoquit - майстор
nv952 написа:
И аз следвам моята логика която е : След като винетката е за 1 година нали трябва да важи до месец Май 2016 :?
На винетката си пише. Важи до 1 януари 2016 година. Срокът да си закупиш нова е до края на януари. Това е т.нар "гратисен срок" през който можеш да караш със старата винетка през новата година. Да ни е честито. Бате Бойко направи винетката 97лв. Та логиката ти не е важна, важното е какво пише на винетката.
Много ми се искаше винетката да важи 12 месеца от датата на закупуване, но на годишната винетка срока й почва да тече от 1 януари до 1 януари на следващата година. Понеже бях взел колата септември, щях да купувам винетка всеки септември. Да, ама не. Като си си взел колата месец май, ще пиеш една студена вода, че си се возил с винетката вместо 12 месеца само 7 месеца.

Тема "Един от многото Опели (Астра Н)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: