Ти смяташ по линейна ф-я. А то е P=U*I=U*U/R. Мощността зависи от квадрата на напрежението. Забравил съм колко вата е оригинален нагревател в огледалото. Ще пиша около 20, но не съм сигурен. Ако можеш премери съпротивлението на някое огледало. Същото съпротивлиние ти трябва от нагревателя. Само че вероятно ще има проблем с дължината и намотаването.
Всички имаме коли, нали ?
kozl
- майстор
60 мнения в "Гъзариики за колата"
DundyTheCroc
- майстор
Метър от кози кантал е под 2 вата на 12 волта, има да чакаш да стопли. Оригиналните нагреватели са 15-30 вата според големината на огледалото.
kozl
- майстор
За направи си сам, налага се и пресметни сам. Наложи еден конец в-у огледалото вместо нагревателя и премери дължината. За тязи дължина ти трябва примерно 7 ома съпротивление.
Сега на памощ може да се притече някой от форума който знае къде се продава съпротивителен проводник с ТТ данни ома на метър.
Тъй като и на мен се е налагало да пригаждам нагреватели от купежки такива и бях направил собствени замервания на закупени нагреватели за тяхното линейно съпротивление.
Друг вариант е като намериш дължина със необнодимото съпротивлиние да пробваш как ще се разположи зад огледалото без да се опират жиците. Т.е. трябва да мислиш как ще фиксираш проводника. Колата друса. Всеки допир ще намали съпротивлението и ще се вдигне мощността, а това не е желателно.
Ако проводника се оказва 2 пъти по дълъг може да свържеш огледалата последователно към 12 волта.
Сега на памощ може да се притече някой от форума който знае къде се продава съпротивителен проводник с ТТ данни ома на метър.
Тъй като и на мен се е налагало да пригаждам нагреватели от купежки такива и бях направил собствени замервания на закупени нагреватели за тяхното линейно съпротивление.
Друг вариант е като намериш дължина със необнодимото съпротивлиние да пробваш как ще се разположи зад огледалото без да се опират жиците. Т.е. трябва да мислиш как ще фиксираш проводника. Колата друса. Всеки допир ще намали съпротивлението и ще се вдигне мощността, а това не е желателно.
Ако проводника се оказва 2 пъти по дълъг може да свържеш огледалата последователно към 12 волта.
brpraziel
- специалист
Монтирай зад огледалото една крушка от мигач за нагревател. Ако ти свети много можеш да я обвиеш в готварско алуминиево фолио.Мисля че колкото и да я увивам пак ще ми свети
Или си купи направо готви стъкла с нагревател.

Наложи еден конец в-у огледалото вместо нагревателя и премери дължината120см на спирала смятам че така ще е най-добре разположението
Преди бях разглобил една духалка и ползвах неиния нагревател за друг проект беше подобно на кантала, но точното наименование незнам.
Тема "Гъзариики за колата" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература