Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Значи искаш да ме убедиш че си се плъзгал понеже спирачния ти път е бил увеличен с 3м?
Не, аз казвам че се наложи рязко спиране, което предразполага към плъзгане, а поради по-дългият спирачен път малко оставаше да не ми стигне разстоянието. А спирачките не бяха калпави, технически преглед беше минат 3 месеца преди това и то всичко беше редовно, а не бях го минал по трети начини.
stoianov_n написа:
Абе, момчето гледа клипчета...никога не е карал с контита..или са били 15 годишни....
Клипчета, ама не какви да е. От производител на гуми. Той дали не знае по-добре от теб какво точно произвежда?
Kirilpm - специалист
За пореден път мисля че ТРОЛА трябва да бъде премахнат от форума,имам чувството че нарочно ни залива с глупости.Според сравнението което си дал при сходни условия има разлика 3м в спирачния път,извинявай ама тази разлика може да ти дойде от двама човека в колата или от пълен багажник и това при сравнение на ЗИМНИ с ЛЕТНИ гуми,а много добре е известно че гумите за КАЛ и СНЯГ могат да се карат безпроблемно през лятото.Дано някой не влезе да чете темата с надеждата да си избере гуми,бая зор ще види,то според тинки не останаха читави.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Клипчета, ама не какви да е. От производител на гуми. Той дали не знае по-добре от теб какво точно произвежда?
Клипчетата са за нови гуми при перфектни условия. :wink: Ти някога пипал ли си нова гума....
А този производител дали знае след няколко години и трета употреба, тази гума в каква страна ще попадне и на какъв.....
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
..имам чувството че нарочно ни залива с глупости...
Не, не заливам с глупости и казах, каквото имах да кажа. Зимни гуми при почти летни температури - малоумщина. И се износват по-бързо.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Зимни гуми при почти летни температури - малоумщина.
Добре де, аз не разбрах, какъв ти е проблема, след като ти НЕ караш със зимни гуми? :?
Kirilpm - специалист
Хайде,напълни още една страница спам,сега можеш да спиш спокойно.Така и така не е влязал окончателно закона утре иди и свали зимните гуми 7ма употреба и ги прибери,тази година едва ли ще ти трябват повече.И пак избяга от въпроса на колегата,не каза с 4 нови гуми някога карал ли си,ти да си ги износиш докато станат 4 годишни,че да се оплакваш от качеството им.Аз не мога да повярвам че си дал пари за гуми,колкото даваш за покупката на кола.
SEV - специалист
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
..имам чувството че нарочно ни залива с глупости...
Не, не заливам с глупости и казах, каквото имах да кажа. Зимни гуми при почти летни температури - малоумщина. И се износват по-бързо.
Този проблем при теб отпада,зимата твоя дръгел не пали-зимни гуми не ти трябват.Ако лятото се случи чудо и запали -само летни гуми ти трябват,а забравих и мозък.
kozl - майстор
Зимни гуми по убеждение или по закон :? Да спазваш ограничения по убеждение или по закон :?
А сравнението на гумите с обувките има общо, ама мнооо зависи от наличието на стелажа и възможностите за подмяна.
Като се абстрахирам от закона зимните гуми са ми необходимост, според зависи от метеорологичните условия. А те напоследъка не са толкова инертни като законите. Докато пробутат закона и гледай климата се променил. :shock:
И на мен се иска да си менкам гумите според времето. Иска ми се, но не ми стиска до сега, поради променливия характер на времето, а в последствие и заради закона.
Един Тинки орева и тая тема и ще вземе да ни издави в сълзи, щот не мое всички да ни убеди в безполезността на зимни гуми. И така Тинки си реве, а в парламента закона се кове :lol: :lol: :lol:
И ако Тинки не е карал с "!" аз съм. Че даже имаше ограничения за колите с "!". Да соца се задава там де демокрацията не огрява :roll:
Leon - специалист
Kirilpm написа:
....,имам чувството че нарочно ни залива с глупости....

Дано някой не влезе да чете темата с надеждата да си избере гуми,бая зор ще види,то според тинки не останаха читави.
Не е нарочно ... той просто си вярва!

:sad:
crez - майстор
Толкова писания, и никой не се замисли каква е разликата в химичния състав на зимни,летни и всесезонни гуми. Поради намеления добив на естествен каучук, а е и скъп ( а той е в основата на читава гума) производителите измислиха зимни и летни. В летните силиката(вид пластмаса) е много голям процент, естествения каучук е минимум. В зимните обратно като добавят и друг вид пластмаса имитираща естствени каучук. Формата на шарката влияе на качественото спиране едва 30%, останалото го върши състава на гумата. Всесезонните са с по-голямо съдържани на ест.каучук и затова са по-скъпи. Ако има някой да ми направи гуми по старата технология, само ест.каучук и сажди, ще карам само с тях и ще ми бъде конфортно. За нашият климат подхождат всесезоните гуми. Тази зима като падна якия сняг теглих от една пряспа едно закъсало ауди куатро със зимни гуми(не бяха му помогнали) Аз бях със всесезонни и съм 4х4. Изтеглих го на 4х4 бавни. Сравнението с обувките е несъстоятелно, обуйте два еднакви вида обувки, едните с подметка от естествен каучук без грайфер, другите с пластмаса имитираща каучук и голям грайфер, опитайте да се пързаляте по утъпкан сняг. Разликата ще е голяма в полза на естествения каучук.

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: