Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Kirilpm - специалист
Доста голяма разлика има от гумите при мен разхода с зимните гуми и железните джанти е литър нагоре спрямо летните гуми с алуминиеви джанти.
Chefo77 - майстор
Е точно на теб ли да обяснявам, че не говорим за зимни летни а за зимни/зимни и летни/летни, при това с близки размери?
На Корсата съм засичал 2 литра разлика между летни и летни. Е, едните бяха 145х80х13, другите 195х50х15, ама нали са летни/летни? :)
А какви са джантите няма никакво значение при спора за гумите.
stoianov_n - специалист
http://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria ... art-625866
"Но най-идиотското в предложението на КАТ е, че изискването за зимни гуми по чл. 139 от Закона за движение по пътищата се отнася до всички пътни превозни средства, тоест и до каруци, велосипеди, мотори, тирове и дори валяци и трамваи.

Единственият мотив за подобна промяна в закона е рушветчийски - уличните катаджии да събират колкото може повече подкупи, а началниците им да си докарат по нещо от фирмите вносители на гуми."
:finga: :finga:
kozl - майстор
А колко струва смяната на гумите :? Като сваля зимните и драсна калема, дали с тях съм навъртял 3000 км :? И ако смяната 30 лв. ей де ми се дигнал разхода с лев на 100 :shock:
И колкото и да се :? Не моа да си представя как аджеба ща засека разлика в разход за различни гуми. И ще се доверявам на кой кво писал :?
Kirilpm - специалист
Chefo77 написа:
Е точно на теб ли да обяснявам, че не говорим за зимни летни а за зимни/зимни и летни/летни, при това с близки размери?
На Корсата съм засичал 2 литра разлика между летни и летни. Е, едните бяха 145х80х13, другите 195х50х15, ама нали са летни/летни? :)
А какви са джантите няма никакво значение при спора за гумите.
Прощавай,не съм дочел че става въпрос само за летни и зимни отделно.При мен и зимните и летните са еднакви размери 195/65/15,само като махна зимните усещам как и олеква на колата,сигурно има 5 кила разлика на джанта :lol: А за икономия най-добри резултати при смяна летни-летни съм усетил с мишелин наистина си държат на думата относно ниския разход.Аз най-лесно ги преценям на един и същ прав участък по това каква инерция има колата,разликите са потресаващи.
Chefo77 - майстор
И пак не съм съвсем съгласен - ако мериш при абсолютно еднакви условия, да - критерий е това, което измерваш. 5 градуса разлика, още един човек в колата, 2 десети по-ниско налягане ... всичко това оказва влияние. Знаеш го :wink:
На мен първото ми е направило особено впечатление - преди време март месец бях обзавел колата с нови Bridgestone Turanza ER 300. Гумата беше номер 1 в класа си. Та тая гума разочарова в началото - шумна, не държи добре ... Докато не се стопли. Сутринта е шумна, на обяд и следобяда не я чуваш, вечерта пак шуми :) И сцеплението беше в същия ред - на обяд не мога да завъртя колата на ръчна :lol: :lol:
Цялата идея на писанията ми е, че не можем да вярваме на рекламните трикове на този и онзи производител. Все пак говорим за огромни концерни, разликите между продуктите в отделните класове са толкова минимални, че ... Ясно е, че Мишлен прави по-добри гуми от Тигър, няма нужда да тикат някакви 5 % икономия като предимство.
nikolovvd - майстор
Чефо, не става дума за икономия, а за нормален разход. С едни гуми колата може да ти даде заводския разход, а с други да ти го вдигне. За това иде реч, а не че като сложиш някакви супер гуми горивото ще почне да се връща в резервоара.
Chefo77 - майстор
Демек ако сложа Мишлен нещо-си вместо Клеберките, ще започне да гори 7 в града баба Темпра? Ти вярваш ли го? Аз защото не го вярвам. Разликите са толкова пренебрежимо малки, че са ценни само за рекламните надписи.
То малко като рекламите на прах за пране - перат 42% по-добре, и с малки буквиченца - от стандартен прах за пране. Ама стандартен къде остана - не зная. Всичките са някакви суперски. Или да - като използвам избелваща паста, зъбите стават 13% по-бели. Ама от на комшията, моите си стоят същите :)
Kirilpm - специалист
В града освен ако не караш с АТ гуми темпрата и не минеш от тях на летни разлика едва ли ще усетиш :lol: Иначе между производителите не мога да твърдя дали има разлика,но между различните шарки летни гуми има доста голяма разлика,а като ми бърка тази разлика в джоба се старая да се съобразявам,понеже километрите са доста и разликата се умножава :lol: Мен повечето ми каране е извънградско,а гумите редовно ги помпя на 2.5 защото колата рядко се движи без товар(да не е ставало кола),много си прав в момента в който 1 атмосфера надолу в гумите дава разлика колкото закачено ремарке на разхода,особено при висока скорост,та ги проверявам от време на време.
nikolov333 - майстор
Днес се загледах в грайфера на предните зимни гуми купени тази есен и се ошашавих :shock: Карани са основно градско на SUV автоматик..без дрифт :lol: и с два три кратки прехода извън града със скорост максимум 140 км.. Гумите са Nokian WR SUV3 235/65/17 108H XL купени ссептември 2015 г 4 бр.нови с дот 2015 Made in Russia от gumi7.com по 220лв./бр.
Да питам според вас това нормално ли е или да пробвам да им правя рекламация макар че.. :finga: Когато ги почръчвах чаках около 2 седмици..да ги доставят от някъде..

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (106.12 KиБ) Видяна 1619 пъти

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

3.jpg

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: