Всички имаме коли, нали ?
DundyTheCroc - майстор
Принципно можеш, ама дали нотариуса ще го завери божа работа, и той семейство храни :)
djorch - напреднал
И защо да не го завери?
zuk - напреднал
Пробвай! Напишете си договора, пък дали нотариуса ще намали таксичката, после ще ни кажеш. :)
infomar
Аз до сега винаги сам съм си писал договорите за покупко-продажба на МПС , защото тези от нотариусите все нещо не ми харесват. До сега съм нямал случай нотариус да ми откаже заверката на този договор. Неговата работа е да ми завери договора а не да ми го състави.
Нотариусът проверява данните на колата по талоните, данните на продавач и купувач и дали са платени всички полагаеми такси към държавата (местен данък към момента на продажбата).
infomar
simplex написа:
zuk написа:
Пробвай! Напишете си договора, пък дали нотариуса ще намали таксичката, после ще ни кажеш.
Длъжен е, защото работят по ценоразпис, не по собствена инициатива. Те искат близо 40лв, за да отпечатат бланката и да попълнят. За мен това е безумно и си е грабеж. 40лв са смяна на едно масло на колата.
infomar написа:
Аз до сега винаги сам съм си писал договорите за покупко-продажба на МПС , защото тези от нотариусите все нещо не ми харесват. До сега съм нямал случай нотариус да ми откаже заверката на този договор. Неговата работа е да ми завери договора а не да ми го състави.
Нотариусът проверява данните на колата по талоните, данните на продавач и купувач и дали са платени всички полагаеми такси към държавата (местен данък към момента на продажбата).
Благодарско. А има 2 декларации - декларация по чл.264 ал.2 от допк И декларация по чл.25 ал.7 от зннд. Тях пак ли мога да си ги разпечатам и попълним на спокойствие?

Тези две декларации аз сам си ги попълвам и изрично когато заверявах казах на нотариуса, че не искам ТОЙ да ми вади свои копия, или ако ги вади, да е за негова сметка.
Декларациите трябва да са в два екземпляра и подписани, ако е с пълномощно, да са заверени при нотариус. Гледайте да не са стари образци. :? ТОЙ по компютърът си прави проверка дали си семеен и датата на брака. Натъкнах се на един весел момент. Аз съм попълнил за дата на брака датата по свидетелството за брак, която дата е истинска, а по компютър нотариуса ми казва, че се водя - дата на сключване на брака първи януари същата година. Явно някой нещо бърка в базите данни, защото на първи януари никой не работи и физически няма как да съм сключил тогава брак, но това не е пречка за заверка на продажбата.

При втората продажба на кола имах следният казус:
В пълномощното на съпругата ми, нотариуса когато се подписвал на своят печат е объркал ЕГН-то на съпругата ми, въпреки, че в самото пълномощно, то е описано точно. Вината е негова а не на упълномощителя. Затова добре гледайте какво пише нотариуса, защото после връщане няма. И те не са безгрешни.
lov - майстор
Ами то сега тая работа с прехвърлянето може да стане директно в КАТ без да минаваш през нотариус. Двамцата с документите на колата и токова. Да не те подлъжа нещо щото то у нас законите ги сменят постоянно.

Тема "Мога ли сам да си отпечатам и попълня бланки за договор за покупко-продажба на МПС?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: