• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
turbocharged - специалист
Рецептата за отвиване на такива болтове е следната. Трвбва да ги стресираш малко с чука. Вземаш желязо ала секач но тъпо. Една дебела арматура примерно. Наместваш "секача" странично на главата на болта и му нанасяш рязък мощен боксов удар с чука. Може в момента на удара да се напъва на отвиване с шестограма ако имаш помощник. После болтовете се отвиват почти на ръка.
Chefo77 - майстор
Ами тя такава кола не е създавана да се прави от сульо и пульо с едни клещи и комплект звездогаечни от левчето, тя е направена да я пипат грамотни люде с умения, условия и оборудване.
И как очакваш всички да знаят на точно тоя мотор къде са му всичките болтове и как се стига до тях, след като питаш във форум извън фолксвагенския (който има такава кола, знае)???
Турбо, там чук не влиза, Пасатко не се бие с чук и (ООО, БОЖЕ) арматура, а се пипа само със специални инструменти. Какви - не се знае, но трябва да са специални и задължително евтини. И какъв помощник те гони, той тоя не може да намери компания за чипс и бира, ти някой ще излезе да му развива болтовете. Тъкмо ако се скъса нещо, той да излезе виновен ...
Тинки, да, заяждам се в момента. 2 страници заради малоумните ти болтове или по-скоро заради малоумника, който не може да развие 4-6-10 болта на собствената си кола. Добре, че вашите са те научили да използваш тоалетна хартия поне.
SEV - специалист
Добре,че нямаш по модерна кола,която има не знам колко датчика и системи.Щеше да има тема,ум да ти зайде.Абе я си купи едно магаре,че на чобанин като теб,това подхожда.
Chefo77 - майстор
simplex написа:
Chefo77 написа:
...или по-скоро заради малоумника, който не може да развие 4-6-10 болта на собствената си кола. Добре, че вашите са те научили да използваш тоалетна хартия поне.
Причината да питам е, защото е по-добре да попитам, отколкото да напъвам като амсалак с каквото ми падне, да прееба болтовете и да си навлека допълнителни проблеми. Малоумен съм защото питам? Аз съм на обратното мнение.
Малоумник си не защото питаш, а защото очакваш едва ли не някой да дойде и тайно да ги развие, докато ти си бъркаш в носа, ей затова. Като имаш проблем, правиш всичко възможно, за да го решиш и да опитваш всичко, за да го решиш. Ти кое по-точно направи? Даже снимка не даде, който няма Пасат да ти даде акъл.
Tiger221 - специалист
Няма какво, да се чудиш. Сваляй двигателя. Така, ще можеш най-лесно, да ги развиеш и то с инструмент за 5 лв. Не знам, ако ти се падне един миниван след 2000 година, нещо страшно, ще е.
Kirilpm. - специалист
Понеже тинки ми е особено симпатичен да подскажа отговора на загадката https://img25.olx.bg/images_prodavalnik ... -varna.jpg
Ама това са едни цифри дето ще закарат работата към "нова" кола.
Ако искаш по-евтино набави си голям ъглошлайф с диск за метал(на диска като го погледнеш отгоре от страната с картинките с големи букви пише Metal,по това ще го познаеш) След това свали моното и останалите маркучи,които ти пречат и внимателно срежи колектора близо до болтовете,като разбира се публикуваш снимки.После спокойно можеш да ги отвиеш без нищо да ти пречи и без да си одраскаш ръцете."Нов" колектор в моргата е нещо от рода на 10лв не се притеснявай,ама там се почва с нова гарнитура,тампон за моното и още много финикийски знаци :shock:
Chefo77 - майстор
simplex написа:
Относно снимка - има ГугАл, който няма голф/пасат.
То бива наглост, но твоето минава всички граници...
Chefo77 - майстор
Със снимка, руса главицо, СЪС СНИМКА. Никой не го интересува схемата каква е, а как изглежда мястото, в което трябва да се бръкне. Ти нямаш проблем с вида на болтовете, а с местоположението им. Иначе по схема всеки може да ти каже кои болтове се развиват, доволен ли ще си?
kuger - майстор
Chefo77 написа:
Със снимка, руса главицо, СЪС СНИМКА. Никой не го интересува схемата каква е, а как изглежда мястото, в което трябва да се бръкне. Ти нямаш проблем с вида на болтовете, а с местоположението им. Иначе по схема всеки може да ти каже кои болтове се развиват, доволен ли ще си?
Това е добро!
montoya - майстор
То по снимка, няма да помогне с нищо наистина. Ето какво нарисувах по една снимка свалена от нета. Жълтото са болтовете, червената стрелка е от къде се развиват, като е свалено моното и въздуховодите естествено. Няма много място, но с подходящ инструмент и схемата която дадох май не на миналата страница а преди 6-7 страници се отвиват за десетина минути
Изображение
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 154

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: