Всички имаме коли, нали ?
lyubohar - майстор
Господине(вероятно си младеж невръстен).
Нито съм професор,нито супер грамотен.
Обикновен човек с образование и възпитание.
С уважение към тези с които контактувам.
За разлика от теб.
Не се хаби да ми отговаряш.
Hoвoceлckи - майстор
Трябва да прилагаш усилие (на опън) и едновременно да въртиш перката в посока на отвиване. Гайката е пресована в перката?
Следващ вариант е "разцепване" на гайката (примерно подходящ остър секач), по дължината на оста (перпендикулярно на зъбите на резбата). Идеята е да се разшири вътрешния й диаметър и "зъбите" да се изпуснат. Евентуално ако може да се изчупи част от перката, така че да може с флекс да се изпили гайката от едната страна пак с цел да се разтвори леко.
iliya_i - майстор
kral666 написа:
iliya_i написа:
lyubohar написа:
Не стига,че за първи път влиза във форума и то с молба за помощ,ами и не се старае.
Може да кандидатства за Гинес! Най-дългото изречение, само с една запетайка. :razz:
Ти "грамотният" де да беше и толкова "грамотен" по математика , та да можеш да изброиш запетайките в текста , че не са само едничко!
kral666 написа:
Здравейте , незнам дали пиша на правилното място нов потребител съм ако не съм на правилното място моля да ме извините, така проблемът ми е следният счупи ми се ремъчната шайба тази която е свързана към коляновия вал, обаче въпросът ми не е свързан с това за целта трябваше да сваля първо охлаждащата перка за да имам място и достъп до шайбата , болтът или гайка ли ще е незнам било с обратна резба тъй като това не го знаех и напъвах болта доста към грешната страна тоест го стягах след не много дълги опити болтът превърта развалих му резбата и сега дори и на правилната посока не мога да я развия превъртва си на място :vom: търсих доста в нета за начин как мога да се справя с този болт нищо не намирам... някой дали ще има някаква идея как да искарам болта или гайката незнам какво е точно от женското е така да го кажа върти се на място не мърда а то си е дирекно задната част на перката болта си е вграден с него , добре ще си купя нова перка не е проблем но нямам си и на идея как да го искарам сега без повече поразия някой дали си е имал работа с нещо подобно ? дали знае някакво клипче с разрешаването на проблема ? Ще съм ви много благодарен :)
Ха сега като твърдиш, че знаеш да броиш, преброй колко отделни изречения са написани слято, без точка и главна буква в първия ти пост.
Hoвoceлckи - майстор
Някои сте тук основно да пишете. Какво - не е важно. Колегата казва "запетаи", ти му говориш за изречения. Хайде спрете се! Проявете грам толерантност! Аман от тъга по казармата - "да разкостим новобранеца"...
Да не говорим ти колко си грамотен ...правилото заприлагане на пълния и краткия член не е опция в твоята граматика :wink:
Последна промяна от Hoвoceлckи на пон ное 28, 2016 12:08 pm, променено общо 1 път.
Antonii - майстор
Май заглавието на темата трябва да се промени на:
Проблеми с правописа и между другото как да отвъртим един болт. :rolleyes:
lyubohar - майстор
Колега новоселски,ако теб не те дразнят неграмотниците това си е твой проблем.
И не говори добре за теб.
Освен,че е неграмотен питащия и не знае какво значат болтове,гайки и т.н.изобщо
не му е минало през акъла да се замисли на коя страна се върти тази перка и по тази причина да се сети,
че болта може да е с обратна резба.Например при педалите на велосипедите.
Ама затова се иска акъл.Поне да беше запитал по подходящ начин.
Премиерът в оставка беше казал нещо за материала.
В това е прав за съжаление.
Не приемам в 21 век човек да е неграмотен.
А Вие си пишете каквото си искате.
Гледам,че и друг се кефи на неграмотноста.
Прочетете 5 реда по назад.

По въпроса-какъв ъглошлайф.Какъв секач ще разцепи тази гайка?
Вероятно там няма да влезе и ръка.
Може би с дремел и диамантен диск.Ама надали у Вас ви се намират такива инструменти.
Hoвoceлckи - майстор
Хайде и ти - в четвърти клас да научиш за пълния и краткия член и тогава заповядай да ни учиш на граматика!
Пък можеше и ти да се понапънеш и да се сетиш, че няма как да е ясно въпросният шестограм дали е глава на болт или е гайка без да свален от там (или намерен в мрежата).
Премиерът с мат`риала е върха на правоговор ...
Понеже не знам какъв точно инструмент имаш предвид, попитах Google и той ми върна това
Изображение
На това специално аз му викам "флекс". А ти какво точно имаше предвид от тази марка?
lyubohar - майстор
Нямам нужда да търся в google,защото си имам оригинален Дремел и друг неоригинален с ръкав.
Имам и диамантен диск с диам.30мм.Ако няма място както предполагам само с ръкав и такъв малък диск
може да се реже гайката.Или разглобяване на пречещите детайли.

Колкото до моя правопис-една програма за правопис ми дава само една"новоселски" :-D ,
а според друга-две грешки "новоселски"и"грамотноста"с две "т".
Но моята грешка(ако е грешка) е простена-аз съм го учил този правопис преди 60г.
И не се обръщам за помощ.Това е задължително да се прави със съответното уважение.
genkogenev - специалист
kral666 написа:
Здравейте,

Първо се извинявам за "неграмотността си" . Незнаех , че съм сред професори и най-различни "супер грамотни хора".
https://i-motbg.com/cache/products/SACH ... 00x600.JPG - ето ви линк към снимката с въпросната охлаждаща перка
и неговата вградена гайка , тази гайка я превъртях със стягане и сега се върти постоянно на място.
Въпросът ми бе следният: Дали някой имал подобен случай? , Дали някой знае или се сеща как бих могъл да искарам въпросната част ,
която я видяхте по-горе , така че да не засегна другата част , на която е прикрепена? Благодаря ви предварително.

с Уважение Крал666

Трудно ми е да обясня но ще ти дам съвет : напиши в Гуглето ВИСКОМУФА и почети . Може да си разрешиш "проблема" и без рязане .........
Hoвoceлckи - майстор
Стана ми интересно и написах в търсачката "виско муфа" (не си спомнях да съм го срещал този термин). Върна ми теми, от които разбирам, че това е термозависим съединител. Не намирам връзка с изпортената резба? genkogenev, пробвай все пак да обясниш какво имаш предвид, като я споменаваш въпросната виско муфа.

Тема "Проблем с един болт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: