Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

kozl - майстор
По друга некаква случайност в един зимен сезон гледам на колегите ръцете треперят, и осъзнавам, че и моите също. Оказва се, че всички сме прихванали воланни вибрации. Та нали гумите на служебнити коли се обслужват от един сервиз и да вземе да се повреди балансиращата машина и...... конвейер за вибрации :-D
SEV - специалист
kozl написа:
конвейер за вибрации :-D
Където си сложиш ръката,ще има радост :-D
Нокиана,който сложих макар и зимен,вози по твърдо от Континентала който махнах(летния).Винаги е било обратното.Дано на сняг и лед се държат добре.На вода,не държат никак.Преди два дена ръмеше във Варна,карам от червения на долу,на самия светофар на ВИНС'а набих спирачки,светна и изпиука всичко що има в колата и не спира,малкооооо остана да цункам предния който беше налазил коловете пред секс шопа.Имаше нещо разлято или кишаво или гумата си може толкова,не знам.
Извода, не зяпайте студентките по тротоара,колкото и големи цици и малко дупе да имат,че ще има :finga:
DMN - майстор
inspo написа:
Айдеее

От 15 ноември до 1 март шофьорите у нас трябва да ползват гуми, предназначени за зимни условия, или гуми с дълбочина на протектора не по-малка от 4 мм, решиха депутатите
А колко трябва е минималната дълбочина на грайфера на зимната гума :? .
Щото и аз го четох това, но така както го разбирам - може да се кара и с летни гуми през зимата, но не с грайфер под 4мм. Ама дето сме със зимни гуми през зимата, колко трябва да е минималния грайфер, пустите им закони все ще има нещо недописано...Бе да го напишат кратко, точно и ясно - щото утре като ни спре катаджията, кво ще мери и на каква гума?
mupk0 - специалист
kozl написа:
По друга некаква случайност в един зимен сезон гледам на колегите ръцете треперят, и осъзнавам, че и моите също. Оказва се, че всички сме прихванали воланни вибрации. Та нали гумите на служебнити коли се обслужват от един сервиз и да вземе да се повреди балансиращата машина и...... конвейер за вибрации :-D
Ее не ;) при мен бях там по време на монтажа. Въртяха ги по 2 пъти в Point S . Монтажа е съобразен с вентила и тнт. Вибрация няма никаква в колата. Оторед съм с една идея по-старите Ласа 2 , сега съм отзад с 3 :) Май са по-тихи и доста сцепление имат. Едвам ги загрявам хахах
hidrazin - майстор
Тази година традиционно закъснях със смяната на гумите - едва преди няколко дни.
Твърдо се отказах от Gislaved и се върнах на класиката - MICHELIN Alpin A4.
Но пък ядец с едната джанта. Толкова крива че стенда не може да и намери центъра. :lol:
Айде пак в гумаджийницата и смяна на джантата.
На Мишелинките и дота се оказа много добър - 35-та седмица от тази година. Има-няма 3 месеца.
:partyman:
Kasap - специалист
Аз пък не можах да запаля Лагунка сабахлента, та в най-голямата поледица карах 30км с летни гуми като аджамия. Резервната ми кола е 4х4 и нямаше проблеми с вървежа. Само със спирането трябва да се внимава.
bulhomes2 - майстор
И аз съм още с летните, щото съм в Монтана, а зимните са ми в Троян. Лека полека утре ще се прибера, мисля. Онзи ден баш по тоя път двама с летни гуми го бяха затворили, ма те и каравани дърпали.
kuger - майстор
Сутринта завале, направи 10 санта за нула време. Трябваше обаче ходене до Карнобат. Събрали се по пътя изроди, карат с по 10, що нямах гребло, мамка им. Турили галоши, идиоти!
nikolov333 - майстор
Преди два дни един мой бивш клиент, си отиде заради висока скорост с летните гуми на магистралата в Турция..хем е нямало сняг а само дъжд, но явно е карал юнашки...лека му пръст.. http://www.haskovo.net/news/410243/Harm ... -v-Turciya
mupk0 - специалист
Нищо лично ,но един селяк по-малко. Хората затова са измислили гумите , а скоростта зависи изцяло от главата ти. Всеки втори си купи по-скъпа кола и кара и паркира като селяк. Естествен подбор се нарича това. Лека му пръст и дано жената с него оцелее ,че тя вина няма.

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: