keymaker написа:Издокарай се и се пробвай ,не се знае . ;)

keymaker написа:Издокарай се и се пробвай ,не се знае . ;)
MamaMy написа:Не се отчайвай от карбуратора. Това въпреки мнението на съвременните шофьори е почти вечно. За да доживее до днешно време сигурно има някакви положителни качества.Карбураторите на VW не са като на Lada. Има термоампули и всякакви подобни неща. За карбураторите на Пиербург 2Е.. има толкова много отрицателни мнения. На инжекциона не му пречи въздушен филтър, пречи на самия двигател. И на моя Пасат моноинжекцията е почти толкова стара колкото на n_a карбуратора. Карбураторът е калпава технология, защото иска настройка и никога не можеш да докараш нормален разход. Отиваш в планината - нова настройка..И ако има някакви компенсации - те са механични и трудно се ремонтират.
BlackBox написа:Прав си!MamaMy написа:Не се отчайвай от карбуратора. Това въпреки мнението на съвременните шофьори е почти вечно. За да доживее до днешно време сигурно има някакви положителни качества.Карбураторите на VW не са като на Lada. Има термоампули и всякакви подобни неща. За карбураторите на Пиербург 2Е.. има толкова много отрицателни мнения. На инжекциона не му пречи въздушен филтър, пречи на самия двигател. И на моя Пасат моноинжекцията е почти толкова стара колкото на n_a карбуратора. Карбураторът е калпава технология, защото иска настройка и никога не можеш да докараш нормален разход. Отиваш в планината - нова настройка..И ако има някакви компенсации - те са механични и трудно се ремонтират.
Моноинжекцията има дюза, която се командва от компютър. Той прави повече корекции, дава по-добър разход.
Дюзи се продават, така че това не е проблем.
n_a написа: Би ли ми посочил на снимката, кое е стъпковия мотор?Няма такъв - с карбуратор е. .
gogo7777 написа:.....бих смазал тук там с масло от комар
kr1100 написа:...Русе-София-Русе на два пъти ми е 60лв, натоварена. На фона на другите ми коли, по 7л бензин или нафта на 100км, на мен си ми е пренебрежимо малко. Това, преди тези проблеми с оборотите. Пък и с тях
Да като е на метан - да икономично е , ама в кг хич.не е. Сама ли си вярваш или някой ти каза ....
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: