• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
Master Lusco - помощник
В закона не го пише, но давност има. 2 год. без нарушения от датата на последният акт и точките се възстановяват автоматично в пълен размер. За актовете не съм сигурен дали са 2 или 3, но са календарни. Мен не ме бяхя кълцали доста време, но имах дребни, стари. Скоро ме снима мобилна кола и платих само това, но утърване вече няма - взет ли е талона - няма връщане без плащане на глобата/ите.
Master_Kenobi - V.I.P.
Master Lusco написа:
...Скоро ме снима мобилна кола и платих само това,...
Добре де, как ти доказват, че ти си в колата?! :? Казваш не съм аз и толкоз! Според общите правни норми изобщо не си длъжен да свидетелстваш срещу близък и е тяхна работа да докажат кой е бил зад волана. Как е уреден тоя въпрос?
Или нещата се движат както обикновено у нас по инерция... Имам чувството, че някой ако има нерви, средства и време, ще им скъса гащетата в съда по този казус.
Как е уредено в закона - някой знае ли?
Master Lusco - помощник
Процедурата е следната - викат те за справка, сядаш пред монитора и си виждаш колата и нарушението, дават ти празен лист хартия да напишеш обяснение и да се обесиш сам и после на гишетата и касата. :lol: Водача рядко се вижда - може друг да го отнесе по взаимно съгласие, но ако няма такъв на пангара е собственика по талон. В съда много от актовете могат да отпаднат, но не всички. Във всички случаи, дори да има възражение, се определя наказание, но то влиза в сила ако не се обжалва. Като излезе решението се завежда дело чрез н-ка на КАТ в съда и обикновено отпада. /Ако наистина има за какво да се спори./
Master_Kenobi - V.I.P.
Master Lusco написа:
може друг да го отнесе по взаимно съгласие, но ако няма такъв на пангара е собственика по талон.
Е, тука е разковничето! Не може да си на пангара "по презумпция"! Трява да ти го докажат и не е твоя работа да обясняваш на кого си дал колата си. Не съм аз и толкоз! :-D
Но явно процедурата и това, че на хората не им се занимава със съдилища ги прави податливи на самопризнания...

П.П. Някой да не си помисли, че съм нарушител-рецидивист по пътищата. :-D Откакто има точкова система не ми е отнемана нито една точка, а почти не слизам от колата. Да чукна на дърво, де. :) Майката му е да знаеш как да се пазиш и как да се оправяш "на място". :-D
  • 1
  • 2

Тема "Прехвърляне на автомобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: