• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Прос' почти стогодишен ФОРД. Никакви инджекции.
vanko68 - специалист
докера - аз слагам климатици,те са с медни тръби и при стена 0,7 мм издържат с години на 35-40 атм налягане + температура от -25 до 60°. Бутилките с кислород са под налягане от 150 атм и също се зареждат с медни тръби със стена 1 мм.
n_a - Така,че каквато и медна тръба да си сложиш за бензинопровод,ще е вечна.
bobykafe - специалист
vanko68 написа:
Бутилките с кислород са под налягане от 150 атм и също се зареждат с медни тръби със стена 1 мм.
Това, докато ми го показваш, ще съм на поне 1атмосфера/метър разстояние :!::!::!::!:
vanko68 - специалист
Отиваш на сточна гара,тръгваш по канала посока Хаджи Димитър,накрая улицата е задънена и свършва в портала на завод за технически газове.Пълначната станция изцяло е направена по този начин,пълнят по 15-20 бутилки наведнъж и навсякъде се виждат САМО медни тръби.Един от майсторите ми направи преход от голяма бутилка в къщи да си пълня преносимата за оксиженчето,тръбата е 8х1 мм,накрая са заварени месингови гайки за бутилките,ми за две години още не е мръднала,а пълначната все още си бачка без проблем.
докера - специалист
Въобще и не претендирам да съм експерт по издръжливост на тръбите :wink: , просто съм виждал , че на инжекционите магистралните тръби за гориво са по-дебелостенни :wink:
  • 1
  • 2

Тема "бензинопровод (маркуч)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: