Всички имаме коли, нали ?
Peso_bg - напреднал
Привет
аз лично пълня резервоара до горе
слагам хубави зимни гуми/гледам да не купувам евтини,защото съм патил/
и зареден телефон :!:
sparow - специалист
в нашия бус под седалките има всичко нужно..
а това за спирането,не разчитаме на никой,веднъж в най големия студ горивния ни филтър се дозапуши ест колата угасна,бяхме взели предвидливо,като почнахме да сменяме,никой не ни спря..така че това за спирането,малко за хората дето умеят нещо и това са предимно тея с камионите,има и с леки коли,но...повечето ръцете им са където не огравя.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нож, спален чувал, яке, фенер, вода, храна - това са нещата , които винаги са в колата.
По това време вадя фрисбито, а по-натам слагам "шансовия" инструмент, сиреч лопатката. Като завали слагам и метлата.
Другите неща, за мен, са по подразбиране.
emil_v r - майстор
При идване на зимата какво си нося в колата ?

Монета 50ст за количка пред Била , радардетектор по навик , и флашка с музика .
При пресечена местност сигналът заглъхва , и имам записано 2 ч радио Хот ФМ .
Зареден телефон .

Гумите - летни или всесезонни , не ги знам , задните по -изтрити , за да въртя при поледица на завойте с ръчна , това ми е мания .

Ако забуксувам , не търся никой - дизелът не гасне на 1 ва , излизам и се бутам сам , после скачам в колата и поехали .
Един като видя този номер , щеше да получи инфаркт .

Нищо друго не нося , и десетилетия не съм имал проблем.
Наай - тежкият месец зимата просто не карам , лек автомобил не е за тези условия , пътувам с автобус , където нося само МП3 плеър .
Храна ,кафе и безалкохолно има навсякъде по бензиностанцийте.
Gerald - помощник
Последното което се сетих тази вечер е: когато стегнат температурите не дърпайте ръчната за през нощта, особено ако сте с барабанни спирачки - челюстите могат да замръзнат. Вместо това включвайте на скорост.

А за спирането: на мен са ми спирали и аз спирам. Въпрос на личен избор е.
Gerald - помощник
хайде up на темата, сега се прибирам отвън, почнаха есенните катастрофи
Pavkata_svt - специалист
Зимата си возя всичко необходимо,и не толкова.Карам много и съм изпадал в ситуации,но се оправям.
За спирането-автомобилен механик съм,и не съм пропуснал спрял човек на пътя.
25th Hour - специалист
UP, че лека по лека зимата си идва... :partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
25th Hour написа:
Изчистете си багажника- Зимата не ви трябва нито забравени джапанки от морето, нито пояса на детето или каквото и да.
Gerald написа:
-Когато падне снега - сложете си в багажника веригите и ги "забравете" докато не ви потребяват или до пролетта.
Аз пък моите вериги не ги вадя от колата. И на море ходя с тях ;) , Може би е от мързел.
valqk - специалист
Дръжте си в жабката зарядни за телефоните за кола.
Метлата я видях, но да я кажа пак, че е полезна като има преспа сняг по колата.
Проверете си резервната гума, крика и ключа за гайките/болтовете, защото може да се лъзнете някъде и да спукате гума.
Фолио за студ - заема много малко място, а може да свърши голяма работа, ако нямате свещ.
Ръкавиците са задължителни (ако по принцип не ползвате зимата) - ако трябва да се откопавате от преспа или да сменяте гума много ще помогнат!
Аз лично, без лопата никъде не ходя.

Най-важното са гумите и акъла. Другото е късмет... :rock:

Нещо интересно - миналага година, не помня откъде, си взех стъргалка за лед с дръжка с ръкавица! Много яко нещо!

Изображение

Тема "Подготовка за зимата!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: