Всички имаме коли, нали ?
mien - специалист
Тани написа:
Ако скочите в преспа (доста често при офроуд) и гумите ви останат във въздуха помага силно разклащане на купето за да се утъпче снега под автомобила. най лесно става като двама човека отворят срещуположните врати(отляво и отдясно) стъпят на праговете и разлюлеят автомобила. Ако и това не помогне се оставя двигателя да работи за да поразмекне снега отдолу - тръбата на гърнетата и самите те минават под почти цялата дължина на автомобила. Е доста бавно става , но ми е помагало докато чакам помощта да дойде!
Сори колега,ама си извадил късмет.Аз не веднъж съм изпадал в такава ситуация и не се получава този номер.Копане под колата му е майката или въжето и помощ от приятели.

п.с.Колата 4*4 с нови зимни гуми.
сола 180 - специалист
Кви неща говорите бре? Гуми нови зимни китайски(шумни на асфалт ама на сняг.......), колата Пасат , автоматик, шофьора печен. Не закъсва.Ааааааа и едни вериги и една лопата в багажника.

Пък хитринки и начини има много ама всичко(почти) зависи от драйвера. :lol: :lol: :lol:
rendo - специалист
сола 180 написа:
Кви неща говорите бре? Гуми нови зимни китайски(шумни на асфалт ама на сняг.......), колата Пасат , автоматик, шофьора печен. Не закъсва.Ааааааа и едни вериги и една лопата в багажника.

Пък хитринки и начини има много ама всичко(почти) зависи от драйвера. :lol: :lol: :lol:
Ето винаги зависи от драйвера ма ако знаеш сподели с нас тука събираме набор
сола 180 - специалист
Рендо такива"хитринки"не съм използвал защото винаги се подготвям от рано.Казах вече, гуми ,лопата и вериги са достатъчни за да издрапаш на всякъде.Еее където е възможно разбира се.С малко опит и тея неща ще сте проходими :) .
alsted - майстор
Аз си возя пепел от печка - по-лека е. Една торбичка, добре пакетирана, не ми пречи да си я возя цяла зима.
При наличие на повече сняг, хвърлям в багажника и две дъсчици (1м/0,1м/0,02м). При затъване по "корем" ровя малко и слагам крика. Вдигам до макс, натъпквам още сняг под гумата, после-дъсчицата и лекичко назад. Не е от лесните неща, но така съм се самоспасявал няколко пъти. Естествено не пожелавам на никого да стига до там, но все пак :idea:
Честита Коледа :prost:
Тани - модератор
mien написа:
Тани написа:
Ако скочите в преспа (доста често при офроуд) и гумите ви останат във въздуха помага силно разклащане на купето за да се утъпче снега под автомобила. най лесно става като двама човека отворят срещуположните врати(отляво и отдясно) стъпят на праговете и разлюлеят автомобила. Ако и това не помогне се оставя двигателя да работи за да поразмекне снега отдолу - тръбата на гърнетата и самите те минават под почти цялата дължина на автомобила. Е доста бавно става , но ми е помагало докато чакам помощта да дойде!
Сори колега,ама си извадил късмет.Аз не веднъж съм изпадал в такава ситуация и не се получава този номер.Копане под колата му е майката или въжето и помощ от приятели.

п.с.Колата 4*4 с нови зимни гуми.
Никакъв късмет не е :) много рядко помага , но това е първото , което трябва да се пробва - отнема най-малко усилия и време!

сола 180 написа:
Рендо такива"хитринки"не съм използвал защото винаги се подготвям от рано.Казах вече, гуми ,лопата и вериги са достатъчни за да издрапаш на всякъде.Еее където е възможно разбира се.С малко опит и тея неща ще сте проходими :) .

Сола, явно караш само по почиствани пътища и в това се изразява опитността ти - да избягваш снегове с дебелина по-големи от 10-15см ! Моя опит пък показва , че за да разбиеш преспа с височина около метър . трябва да се засилиш и да използваш инерцията на автомобила. Именно тази моя опитност , понякога ме вкарва подобни ситуации! :shock: :) Би ли ми казал как с твоята по-ранна подготовка би излязъл от подобна ситуация? Пак идва на ход лопатата или жокер "помощ от приятел" :-D Но то и в това е и тръпката де!
alsted - майстор
Тани, взе жълтата фланелка :lьge: :wink: ...освен ако не караш МТЛБе :?
Ще споделиш ли каква е тайната скорост, с която й връхлиташ :gott:
сола 180 - специалист
Алстед изпреварил си ме и не смятам да те повтарям.
Тани нямам намерение да си троша колата и после пак да рина с лопатата.Ейййй големи фантазьори сте .......1м сняг...........я премери това до къде е на колата ти....
На около 50 -60см пряспа един познат с Ауди куатро застана на корем и ни куатрото ни VR6 мотора му помогнаха.Така че по-спокойно.
От как има книжка и кола не се е налагало да ме теглят , а съм сигурен , че теб много са те вадили от снега.Е въртя по окло 30хил.км на година , не е много ама за мен е достатъчно.
Тани - модератор
Скоростта зависи от автомобила и терена , но тя не е толкова важна , колкото оборотите ! Ето един случай в който и лопатата не помогна. В момента под джипа има поне 30-40 см. сняг и изравянето му е почти невъзможно . Снега бе натрупал за около 2-3 часа. На отиване разбих преспата , която беше дълбока само 70-80 см. и дълга 7-8 метра. На връщане обаче беше натрупал доста сняг и не успях да я разбия и "кацнах" отгоре и. Спасението беше колега , който ме издърпа назад , защото напред беше немислимо! За 20-30 минути докато се мъчихме да го изровим и изчакаме помощта се вижда на снимката как снега почти е затрупал коловозите по-които дойдохме, та се наложи и назад да утъпчем снега!

Прикачен файл

P1030243-1.jpg
P1030243-1.jpg (91.78 KиБ) Видяна 6959 пъти

Прикачен файл

P1030249-1.jpg
P1030249-1.jpg (122.66 KиБ) Видяна 6959 пъти

Прикачен файл

P1030251.JPG
P1030251.JPG (99.1 KиБ) Видяна 6959 пъти
Тани - модератор
сола 180 написа:
Алстед изпреварил си ме и не смятам да те повтарям.
Тани нямам намерение да си троша колата и после пак да рина с лопатата.Ейййй големи фантазьори сте .......1м сняг...........я премери това до къде е на колата ти....
На около 50 -60см пряспа един познат с Ауди куатро застана на корем и ни куатрото ни VR6 мотора му помогнаха.Така че по-спокойно.
От как има книжка и кола не се е налагало да ме теглят , а съм сигурен , че теб много са те вадили от снега.Е въртя по окло 30хил.км на година , не е много ама за мен е достатъчно.
Ха ха , прочети коментара ми по-горе ! Като тръгнеш на офроуд за кеф през зимата , това е част от играта! Не ми казвай , че имаш и 30 километра в планината и/или полето , където само може да гадаеш къде е пътя и никой не е минавал преди тебе! Като си толкова отворен ела да се качим заедно до на баща ми вилата , като караш ЗАД мен! Аз ще разбивам снега напред ! Навит ли си! Но няма да те дърпам никъде! Ще се оправяш сам! Нали не си закъсвал никога ! То като карате само по асфалта и не си изкарвате автомобила зимно време , ако не са изчистили пътищата е лесно да давате съвети!

Тема "Хитринки при Затъване и Боксуване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: