• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
8180 - майстор
mien написа:
Верно е полезно четивото,но повечето от текста няма нищо общо с действителноста.
Четох и за палене с друг а-р,като при запален дв.се свалят клемите и си слагаш твоя - това става с механично реле за заряд и никаква електроника в колата,ако се направи това на съвременен автомобил = поне пет нови батерий в парички за ремонт.
Явно си запознат с "действителността". Можеше да споделиш едно-две актуални практически решения извън предупреждението, че "полезният материал е неактуален". Не вярвам да не се сещаш как да стане безопасно паленето от др. а-р - да научим нещо полезно, а не да те подминаваме като "многознаещ заядливец" - не го твърдя, но е възможна реакция, точно за хората имащи по-голям опит със стари автомобили.
mien - специалист
Нямам за цел да се заяждам с никого,даже да си призная не прочетох всичко 100/100,но искам да съм полезен и да не стане некой сакътлък.
Ток се дава само с помощни кабели,достатъчно здрави(не китайски).Като закачиш щипките,изчакваш 3-5мин,за възбуждане на разредения и тогава палиш.За предпочитане е колата която Дава тока да е изгасена,че иначе пак стават сакътлъци.
Другото което е,вече масово има Автоматици,там Тикане и дърпане не помага - само ток и стартер.
На пазара има батерий,които са така наречени "необслужваеми" - вярно са по скъпи,но са и по надежни а и в този забързан живот си е една грижа по малко.
Никога не разкачайте клемите на акумолатора при работеш двигател или е на контакт,ще си спестите много ядове.

Сигурно има и други полезни неща,но сега не се сещам.

Поздрави!
8180 - майстор
Това вече е по-друго. :prost:
mitko414 - специалист
Да вметна нещо за "необслужваемите" акумулатори. Не е никак лошо да се проверява нивото на електролита (ако не са с гел), случвало ми си е на maintenance free акумулатор плочите да се виждат.
И аз да вметна нещо за акумулаторите.Необслужваемите и тези с по голям стартов ток се произвеждат с повече на брой и по тънки плочи,отколкото обикновенните обслужваеми акумулатори,съответно по тънките плочи по лесно се огъват или прекъсват и акумулатора е за боклука.Аз лично предпочитам обслужваем акумулатор,лично и неангажиращо мнение.
  • 1
  • 2

Тема "Експлоатация на акумулатор- полезно четиво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: