• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички имаме коли, нали ?
2betrendy - специалист
То и лафа е такъв "Който кара Фиат, го е яд".
ми да де.. и аз за това така казах :-D Ама си е истина...
Лафа които аз знам е "Купи си fiat да те е яд". Има даже един немски виц, специално за моя модел fiat - "Коя е най-малката част на fiat barchetta?" и отговора е "Мозъка на собственика!" :-D

малко се отплеснахме от темата... sorry за което :wink:
niki_sap - специалист
Ами аз не разбрах каква е темата, но за себе си стигнах до извода, че колкото и стара кола да си купя, в никакъв случай не трябва да я карам повече от 3 години. Абсолютен максимум 5 години. Защото след този срок никога няма да искам да я продам или с други думи сумата която ще мога да взема е толкова малка, че я прави вечно моя.
Това е безкрайния спор на собствениците не коли на 100 години - има ли смисъл да я продам за без пари и да взема за двойно и тройно повече следващия таралясник или да си карам тази, че поне й знам проблемите. За съжаление все повече и повече се убеждавам ,че не й знам проблемите и че колкото по-скоро се отърваваш от една кола, толкова по-добре. И всичко това в зависимост колко пари можеш да си позволиш на 3 години за кола.
stefan_gb - специалист
ArturDent написа:
2betrendy написа:
... и за капак на всичко FIAT. Често ме е яд на "фичо"...
То и лафа е такъв "Който кара Фиат, го е яд".
Моя майстор пък казва кола с "Ф" никога Фиат, Фолксваген, Форд...
Ама аз го дразня имал съм два VW пасата (Б3 и Б5), и едно Фиат Пунто, скоро мисля да го ядосам и някой Форд Фокус - с две ф-та
Оствава и Ферарито да отхвърли и ще го призная :razz:

А по темата: колите са като хората и те имат болежки с увеличаване на възраста. Доста срещано явление България при това нормално ......
примерно купуваме кола на 10-12 години караме я 5,6 и после викаме " Ах ма ......му и дарак" Ни ли сме глупави или онези които са я изхвърлили в чужбина .....
Отговора е че сме сме ..... но за сметка на това сме и бедни. И за това написаното горе е нормално.
За мен стара кола няма,има подържана и неподържана.
2betrendy - специалист
абе колкото и да я поддържаш колата просто се "износва", особено ако я караш редовно. Няма вечни коли ...

Автора на темата е дал пример за ремонти за 2.000 лева. На мен ремонтите само за миналата година надхвърлят 4.000 Евро. За сравнение колата има стойност може би не повече от 3.000 Евро.

Но всичко е въпрос на пари - примерно аз ако си сменя мойта кола, трябва да инвестирам мин. 20.000 Евро за подобен стил кола, с подобни параметри като сегашната ми. И трябва да и плащам каско ...
Та въпроса е, има ли ги човек тези 20К - аз ги нямам. А и да ги имах, бих инвестирала другаде, а не в нова кола, защото колата ми не ми е толкова важна (не си изкарвам хляба с нея, било то директно или индиректно погледнато).

ще я карам докато не мога да мина преглед :-D
друг е въпроса ако някои позва колата за работа - там трябва стабилна кола. Или пък има малки деца - най-вече въпроса за сигурност ( ербек и т.н.)
Последна промяна от 2betrendy на ср фев 17, 2010 3:29 pm, променено общо 1 път.
25th Hour - специалист
Моята любима и незаменима кола е на 24 години от които аз съм 12 години зад волана и. Много по нови коли вече не са между живите а аз общо взето карам и то карам здраво. Няма спор че всеки иска да кара някаква нова кола, но има един сантимент, който аз поне не мога да пренебрегна. Извъртял съм още поне 7 коли за това време, но всичко е заминавало по някаква причина. За това и следващата ми покупка ще е доста по нова кола, но старата ще си движи още поне 10 години....не е важно какво караш а да го караш със стил :lol:
niki_sap - специалист
Е точно тази сметка се опитвам да си направя и аз - тези 4000 за миналата+1000 за следващата и примерно 500 за по-догодина не правят ли една сериозна сума?
Целият проблем е в сигурността на доходите - ако имаш сигурен доход можеш да си позволиш и по-нова и по-добра кола.

Без да знам каква кола караш, ако приемем че е висок клас, то тогава говорим за най-евтините коли на старо (защото например Е класа от 2004 е на половината на цената на А класа от 2005, да не говорим за БМВ 7 и 3). Просто ако говорим зак кола която е на 10-12 години или по-стара - колата е вечно твоя и си я караш и поправяш до безкрайност или докато не и теглиш просто една. Всичко на 10-12 и по-ново е достатъчно висока себстойност за да го сменяш на всеки 3 години и ти излиза по-евтино да го сменяш на 3 години отколкото да го държиш.
eurogas - специалист
Скоро си купих втора кола, един 15 годишен бензинов джип TOYOTA 3000 V6, като чисто нов е няма никаква забележка, сив кожен салон, климатик, това ми е детската мечта и за мен нямаше никакво значение възрастта на колата, и на 50 години да беше щях да я взема.

Интересно е че тези всъдеходи въпреки възрастта, си държат доста сериозни цени, освен това някой модели се намират рядко (особено бензинов), просто рядко се повреждат, хората си ги харесват и си ги карат !
Spokoiniq - майстор
Колко ти лапа змея на газ? 4runner или стария Cruiser?
bisermonov - специалист
Здравейте
Не съм вложил някакъв умисъл да поставям тема но просто споделих проблема със моята кола която ме накара да се замисля дали да я продавам или да продължавам със нея. Все пак 20г. живот винаги съм я подържал масла, филтри, ремъци каквото трябва но пластмаси, маркученца поизгорели метала има умора нормално е да грохне няма нищо вечно та замислих се за друга и наистина след като си купи човек колица на старо тя е карана много зависи и как е подържана че си има не подържани коли въпроса е още колко години може да я караш без съществени проблеми по нея, то е ина късмет на какво ще попаднеш не става въпрос за пари щом си я купил веднага си загубил ако решиш да я задържиш. Като се позамисли човек зависи от доста работи на колко е годинки, марка, поддръжка но не знаеш как е подържана и тогава може да си направиш извода ти колко ще я караш още, и най вече колко пари може да отделиш за кола и поддръжка. Един чичко явно паричко ми сподели на една автомивка случайно се засякохме аз бях отворил капака че поредния ми проблем със колата ми и той каза че като влезне във сервиз винаги сметката му започва от 1000лв. на горе колата му беше някакъв спортен модел мерцедес поръчков та по скъпа кола по скъпи части по евтинка колица минаваш по тънкана но със повече ядове ми се струва я дръжка ще се счупи я чистачка ще откаже или нещо дребничко ще се потроши та май стигам до извод че кола се кара не повече от 5 г. хвърляш и купуваш друга на около 5-10г.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Моята кола на 20г. УЖАС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: