Всички имаме коли, нали ?
olas_m - помощник
Мерси много момчета има две такива кранчета като на рисунката, значи тях трябва да ги завия до край така ли ?! Иначе няма как да я държа запалена много време понеже има почти пълна бутилка газ. :)
sasim - специалист
A защо искаш да я махнеш?
8180 - майстор
olas_m написа:
Понеже искам да я махна и да дам колата за бракуване и ми я искат без газова уредба. :)
Заинтригува ме това:
danovsky написа:
Има съскане докато спадне налягането затова не отвивам всички до край.След това вадя сондата и вече можеш да изсипеш газта кадето си искаш(само не по теб).
Все съм си мислил, че като спадне налягането в бутилката, вътре не ОСТАВА газ (или почти), още повече в течна фаза. Чувал съм го и др. път - аз ли нещо не разбирам? Да не остава вода, платена скъпо?
evdoki - специалист
Остава си чиста газ, течна фаза
PLOCHKATABG - специалист
Без налягане, няма как да има течна газ.
Газта се втечнява именно от налягането .
Някои бъркат газ за горене с тази в автомобила.
Освен и аз да съм невежа, което не е изключено. :?
Чаро - Акълия
Правил съм такова изливане... с внимателно отхлабване на фланеца.
Газта остава в в течно състояние.
За по-бързо изпарение се излива на голяма площ. Виждал съм и да я оставят в кофа- изпарява се бавничко.Трябва да се работи с дебели ръкавици и облекло- такива изгаряния се получават, че :shock:
Та така и да не палиш цигара по време на манипулацията...

Затвори кранчетата, свали бутилката и пусни обява за хх лева в някой авто форум... Принципно може да се монтира и пълна.
PLOCHKATABG - специалист
Това, което остава като течно състояние, няма нищо общо с газта и е пълнеж .
Газта за да стане в течно състояние без налягане и трябва доста ниска температура-140-150(минус) гр.
Бих искал да видя срязана запалка с остатък -течна газ. Най обикновен пример от бита .
inspo - майстор
Няма такова нещо като пълнеж в газта . Освен водата добавяна от мошенниците и миризмата .
Наскоро разглобявахме една бутилка с останала газ в нея .
Бях чувал за този ефект , но не бях виждал .
Точно така си е , като падне налягането и вътре остава течната газ .
Като я оставиш се изпарява много бавно докато изчезне , а ако я излееш се изпарява на момента .
PLOCHKATABG - специалист
inspo написа:
Няма такова нещо като пълнеж в газта . Освен водата добавяна от мошенниците и миризмата .
Наскоро разглобявахме една бутилка с останала газ в нея .
Бях чувал за този ефект , но не бях виждал .
Точно така си е , като падне налягането и вътре остава течната газ .
Като я оставиш се изпарява много бавно докато изчезне , а ако я излееш се изпарява на момента .
Момчета, опитвате се да промените физичните свойства на газта ! :!:
danail_3 - напреднал
Принципно си прав за температурата и за налягането.
А сега я си помисли малко, водата в тенджерата като стане около 100' С, изведнъж ли се превръща цялата в пара или е необходимо известно време докато изври цялата ????

Тема "Газова Урдба - Как да я премахна ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: