Всички имаме коли, нали ?
grants - специалист
ще се побаркам.........днес цял ден с това се занимавам и не можах да прекъсна и габаритите.значи прекъсвам само късите.някакви идеи за габаритите и за зумера.благодаря ви предварително
mely - напреднал
Само да кажа на колегите по горе,че не всички Зафири/астри ,вектри/имат тази букса зад таблото.
Аз съм със Зафира и я нямах.Нямах изобщо окабеляване и на предпазетеля , а релето беше в мен http://picasaweb.google.com/mmarinov76/ ... 9307622450 но сега му се радва друг :sad:

Колега следя с интерес как си се справил/а ти ще се справиш/и чакам да споделиш.Успех
Ники274 - специалист
grants схемата която имаш управлява само късите,без габаритите.Но доколкото знам(може и да греша) закона изисква да има включени дневни светлини,не е упоменато какви са дневните светлини и че трябва габаритите да са включени :)
aiako - специалист
2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.

Т.е. няма нужда от габарити

Това са Daytime Running Lights (DRL) или така наречените Дневни светлини

Изображение
grants - специалист
Ники274 така е но за да са вкл.късите трябва копчето да мине през габарита и тогава са късите.
в момента се получва следното:релето като изкл.късите светлини от релето,и извадя ключа ,остават да светят габаритите и зумера да пищи.идеята ми е да прекъсна и габаритите и зумера заедно с късите.поне така си мисля.
или сега се сещам дали не мога да намеря кои е кабела за късите,който влиза преди копчето и да вкл.директно само късите без габарити и така и зумера няма да се включва а??????
маи така ще е най добре.ваиииии открих америка
само че се чудя как ще я реализирам схемата за да мога нощно време да си вкл.светлините независимо от релето.някакви идеи???
grants - специалист
колеги изпълних горната схема и всичко е ок.работи перфектно
:lol: :lol:
благодаря на всички за съдействието
mely - напреднал
grants написа:
колеги изпълних горната схема и всичко е ок.работи перфектно
:lol: :lol:
благодаря на всички за съдействието
Колега вземи я начертай по като хората че нищо не се разбира.Моля
А пък и ако обясниш действието на релето при горната схема -таблото свети ли,осветление на номера.....вечер всичко нормално ли е -ех цена няма да имаш.Води си по оригиналното и обясни ако може

"Как действа - около 3 сек. след запалване на двигателя светват късите светлини и габаритите, но таблото не свети и дисплея не избледнява. При завъртане на ключа на габарити-светят само габарити и таблото, дисплея избледнява, на позиция фарове всичко си свети и дисплея е блед.
След изгасване на двигателя фаровете гаснат. Ако е включено и копчето за фаровете зумера свири." http://www.harmonia-plov.hit.bg/RELE.jpg
Ники274 - специалист
grants за да подкараш само фаровете,трябва единия край на релето на устройството което имаш да вържеш към фаровете,а другия към захранването на фаровете.Т.е. и двете връзки трябва да се намират в ключа за фаровете.Ако не можеш да намериш захранването ,може да вземеш +12 волта от акумулатора,но задължително слагаш 15А предпазител.Може да вземеш и от захранването на устройството за светлините което слагаш.Но задължително трябва да си взел захранването от хубав плюс.В смисъл предпазителят към този кръг да е минимум 20А и да го подмениш с по голям.
grants - специалист
значи:таблото не свети,номера също,габарити също.само светят късите светлини.
принцип на деиствие:след запалване след около 12-15 сек.светват късите.При завъртане на ключа на габарити-светят габарити и таблото, на позиция фарове всичко си свети и дисплея си е ок.
След изгасване на двигателя фаровете гаснат. Ако е включено и копчето за фаровете зумера свири.
допълних схемата с едно цк ключе в началото на схемата-там където се захранва релето.мисля че сега обясних добре.ако има още нещо неясно бих се радвал да обесня

Тема "реле за фарове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: