Всички имаме коли, нали ?
Илиян Илиев™ - майстор
Ми във форума на опел какво казват?

И е редно да се следват препоръките на производителя, а не на майсторите, макар и аз да съм давал препоръки различни от тези на производителя, макар и в област различна от автомобилите.
taran - специалист
С какъв ДВГ е фронтерата?Щото повечето двигатели са си Опелски.Иначе,всичко останоло,без емблеми и надписчета е Исузо.
Колкото до маслото за СК,и аз съм чел,че се слага двигателно.
toni_g79 - специалист
Нали има някакво масло :lol: това е по-важно.Артуре не разбирам защо питаш като си държиш на твоето,и като си го налял вече???Какъв е смисъла само да се заяждаш и да спориш с другите,които мислят по-различно.Да ти се незнае и котора,едни крушки неможеш да му смениш :lol:
Последна промяна от toni_g79 на ср дек 01, 2010 8:59 pm, променено общо 1 път.
сола 180 - специалист
Еееееее как го нареди само.... :lol: :lol: :lol:
schuldiner - майстор
Артър, на задния ляв калник, точно до фара леко си я драснал. Вземи я пръсни нещо, да не загние.
LZ - специалист
Няма нищо чудно за двигателно масло в скоростите. Например има Пежо 205, при което с двигателя и скоростите са с едно масло.
Една от моите коли, Хонда Сивик (5-та генерация) също е така: 10W40 и в двигателя и в скоростите. Само дето в скоростите маслото се сменя по-рядко.
Chefo77 - майстор
Не само че може, ами даже е задължително. Една от най-дълго използваните кутии на Honda и Rover, а именно PG1, работи с MTF94, което представлява пълна синтетика 10W40 или с обикновено полусинтетично 10W40. Аз съм с такова вече 20-ина хиляди км, след още 2-3 смени (10-15 000 км) ще го сменя пак с такова.
ArturDent - Почти Безобиден
toni_g79 написа:
Да ти се незнае и котора,едни крушки неможеш да му смениш :lol:
:-D
Еми щото я имам от седмица и нещо.
А за маслото, защото и аз за първи път чувам подобно нещо.
nivanov - специалист
По спомени (които са доста старички, вече 15-тина години не съм в този бранш) първата кола с общ картер за скорости и двигател беше Peugeot 404
Какво ще бъде маслото в скоростите зависи от проектанта, не от мнението на майсторите ;-)

Тема "Двигателно масло в скоростната кутия ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: