• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
сола 180 - специалист
Ами не се поразрових и никога за никой няма да го направя, защото щом един човек е грамотен да се регне тук, да пусне тема и да пита смятам , че може и да напише в чичо гугъл въпроса си и да разбере сам каквото му трябва.
Ма ти кат си нямаш работа рови си и отговаряй не ми пречиш.
Илиян Илиев™ - майстор
Не е зле да се вкара ново правило във форума:

- Всеки да напише чия идея е взаимствал за да е ясно на всички, кой е най-умен.

:-D
sparow - специалист
Пускам една препратка на мойта машина,тъй като неми се пиши всичко отначало----
Ако има въпроси питайте.
http://www.offroad-monsters.com/forum/s ... php?t=2152
stiv1961 - майстор
Кофтито е,че от втория пост надолу всички спамим.Човека е написал,,Та въпроса ми е,ако някой си е правил такова нещо да качи снимки,а аз ще си избера вариянт",а ние ровим в нета да му помогнем.От толкова спецове във форума само sparow ли има такава преса.И аз искам да си направя-за това следя темата.Извинявам се ако е спам.
П.П.,sparow,тоя форум иска регистрация пък аз нямам джип :)
sparow - специалист
Пресата я правя от бая време,от липса на време и нужда за ползване.
Става за всякъкви гаражни дейности-вадене /набиване на лагери,мачкане на тръби и къквото се сетите.В тая си концепция,малко трудно ще е подходяща за тръбогиб,понеже хода на бутилката е много малък, и не е удобно да се действа с тръбите,но съм измислил и следващ модел,само да подкарам тая и да се види кое как става.
Та сега за системата.
Рамката е от стандартен П профил 10ка. демек 100мм. широк.Бутилката ми стои на маховик от ифа/такъв имаше в скрапа/ Горната кутия,която събира профилите е от 8мм. плоча.Бутилката отгоре е хваната с 60мм./мисля/ задна ос от някъкъв автомобил,само я исправих на струга.През нея минават 2шпилки М20 ,аз съм ги правил от сондажна щанга,доста са яки, и единственото ,което ме съмнява ,че ще искърти резбата ако види много зор.Цилиндъра ми е фабричен,купих го чисто нов,40кинта. Распределитела е български Хидравлика,пак от скрапа,слагат ги на мобилните бетонобъркачки.Помпата е Казанлъшка,чисто нова,А25х,около 200атм. може да достигне.
Тъй като тогава нямах хидравлична станция,а и не исках да купувам/над 200лв- вървят втора ръка в незнайно състояние/ си купих един ел.мотор 4кв. 1500об. и ги събрах.Куплирах ги с малко модифицирано /усилено/ гумено каре за лада.
Помпата е с фланцови изводи,не исках да рискувам да ми избие някой маркуч за ВН ,като навия резби в дупките,затова си стръгнах и фланчета.За маркучите не мисля,че има къкво да се каже-от къде ли не събирани,за хидравлика.Малко ексеперементирах с връската към бутилката -арматура за компресиран газ.Наложи се да сложа 1фланец 60мм. който да повдигне бутилката,понеже не бях мислил да слагам тия връски.
Манометър имам,но не е сложен на системата,не виждам смисъл от него.По звука на мотора много лесно се определя всичко.
Казана за масло е от някъква система от мандраалуминиев,бере около 15литра.Имам и филтър-ДОН ,малко е голям,но е хубаво да го има,на слива,за да обира къквито и да било буклуци,преди помпата.Сложих го веднага след распределитела,да обира пулсациите от слива ,а трябва да е точно преди помпата,но и така върши работа.
Масло сипвам нормално МХЛ ,става и с отработено,но цапа много.
В момента не съм я подкарал,защото сбърках малко маркуча го пуснах до помпата много дълъг, и прави ядове,но като го оправа я пускам.А и са е много студено, и маслото е на буза.Не се лъжете да сипвате нормално масло,защото зимата няма шанс да тръгне -става грес,а лятото е пак прекалено гъсто и ще пръсне помпата.Хидравличното е много тънко,почти като вода
Те и малко снимки
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
sparow - специалист
Колеги докъде стигнахте с пресите :lol: никъкъв интерес.Аз на мойта слагам манометър да видя къкво става,защото проклетия распределител ми прави ядове и неможе да разбера къкво става.
  • 1
  • 2

Тема "преса за лагери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: