• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всички имаме коли, нали ?
filmatoplo - майстор
:) Има малко раздвижване в търсенето ми на моторче Симсон :wink: , има 1 само че е тип скутер , 1 нормално но без документи , и 1 обикновенно с документи :? тия дни започвам огледа :) .
velsi - Почетен майстор
Един въпрос към моторджиите: как да изчистя вероятно запушен карбуратор? Смятам да го накисна в коресилин за една нощ и после да го продухам с компресор. Правилно ли е това и има ли и други начини?
timo1 - специалист
Може и без киснене в кореселин,резглоби го и продухаи жиглйорите...и евентуално поплавъка виж да не е спукан да ти прави мизерии.
velsi - Почетен майстор
Поплавъка не е спукан, проверих. А жигльора е един и го развивах и чистих. Има обаче разни странични връзки, които нито има как да се почистят, нито може да се види дали има мизерии вътре.
25th Hour - специалист
Аз моят го почистих с бензин и компресора. Важно е позицията на жигльорите да се спази, особенно ако нямаш мануал.Нямам идея какъв е карбуратора, но ако има платно е важно е да е здраво / последно видях лепено с каноконлит :(((/

Ако има автоматичен смукач / щото не си писал какъв е тоя мотор/ също се гледа позицията на иглата там....
petkov_75 - специалист
На трофито карбуратора го изварявам в оцет и излиза като,че сега е купен! :-D Разбира се,предварително съм го измил от наслоявания,ако има и задължително го разглобявам! :-D
И задължително на открито,защото парите от оцета са много задушливи!!! :wink:
colyo - специалист
Има страхотни спрейчета "карбураторклийнъри" напръскваш го , оставяш го за 15-ина минути и е като от магазина. Наскоро изпръсках с последния карбуратора на фрезата и замърка като котенце. Не помня марката, но и на Вюрт са много читави.
velsi - Почетен майстор
Днес го напръсках обилно с Меглио и го изплакнах с вода. След като изсъхна го продухах с компресор. Има подобрение, но трябва да налея нов бензин, защото този в резервоара беше много стар. Карбураторчето е от скутерче Хонда, двутактово, 50 кубика.
filmatoplo - майстор
Ей не си открих Симсонка :? ,брат ми си намери 2 , имаше проблеми с работата на двигатела -оказа се карбуратор , смени го с на Карпати -стана часовник. :wink:
petkov_75 - специалист
Днес гледах един в продавалника,ама му искат 1100 лв.!Тоя или е луд или е бил пиян като е пускал обявата! :shock:
http://prodavalnik.com/mototsiklet-simson-i5690121
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Може ли и за мотори да говорим" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: